Саакашвілі написав листа та заявив, що його обдурили: самозахист чи напад?

Експрезидент заявив, що його обдурили під час переїзду до іншої в’язниці з клінікою. Саакашвілі повідомив, що співробітники в’язниці «тягнули його за волосся та вдарили по шиї», пише НВ.

«Незважаючи на категоричну відмову, мене витягли з машини, повалили на землю і кілька разів ударили по шиї. Мене тягли за волосся, і я, звичайно, чинив опір, так само, як у палаті, коли до мене підійшов якийсь невизначено кримінальний медичний персонал, і я справді відштовхнув його, бо вони почали вводити мені щось без мого дозволу. Моя реакція була викликана стресом після цього насильства і жорстокого поводження», — заявив Саакашвілі.


У свою чергу омбудсмен Грузії Ніно Ломджарія підкреслила, що експрезидент повідомив, що його перевели до іншої в’язниці проти його волі.

«За словами Саакашвілі, його обманним шляхом проти своєї волі привезли до тюремної лікарні Тбілісі, оскільки лікарі у Руставській в’язниці сказали йому, що перевозять на госпіталізацію до цивільної клініки», — цитує омбудсмена Інтерфакс-Україна.

У понеділок, 8 листопада, стало відомо, що Міхеїла Саакашвілі вивезли з пенітенціарної установи у невідомому напрямку. Пізніше пенітенціарна служба Грузії підтвердила, що політика направили до тюремної лікарні.

Саакашвілі продовжує голодування понад місяць. Адвокати та лікар політика заявили, що його стан значно погіршився, йому робили переливання крові. Влада Грузії вважає, що Саакашвілі «симулює» голодування.



Україна надіслала Грузії ноту протесту через переведення Саакашвілі до тюремної лікарні

Міхеїл Саакашвілі таємно прибув з України до Грузії в кінці вересня. Він не був у країні відтоді, як завершилась його друга президентська каденція в 2013 році.



1 жовтня політик повідомив про своє повернення публічно і закликав прихильників вийти на мітинг. Увечері того ж дня Саакашвілі затримали в Тбілісі.

У прокуратурі Грузії заявили, що Саакашвілі засуджений до шести років в’язниці і доправлений до пенітенціарної установи для виконання рішень суду. Також проти нього відкрили нову справу за незаконний перетин кордону.

Україна заявляє, що буде домагатися повернення політика, але офіційний Тбілісі таку можливість відкидає.

Добавлено: 9-11-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх