Білорусь заговорила про «російський Крим»: реакція МЗС України

У середу, 10 листопада, очільник МЗС Білорусії Володимир Макей в інтерв’ю російському пропагандистському виданню «РИА Новости» назвав Крим частиною Росії.

«Позиція Білорусії щодо Криму залишається такою, якою була. Ми розуміємо насправді, що Крим є зараз російською територією. Виходьмо з цього», — сказав він.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що офіційно Білорусь підтримує суверенітет і територіальну цілісність нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах. Зміна позиції, кажуть в МЗС, позначиться на двосторонніх відносинах.

«Зміна підходу Білорусі задля де-юре визнання тимчасово окупованого Криму територією Росії призведе до невиправних наслідків для українсько-білоруських відносин. Сподіваємося, що в Мінську усвідомлюють цей аспект і не допускатимуть кроків всупереч нормам міжнародного права», — зазначив речник МЗС України Олег Ніколенко в коментарі #Буквам.






У Варшаві та Вільнюсі вже зрозуміли, що це війна, хоч і специфічна.
Зрозуміти це мають також у Брюсселі та у Берліні. Адже це війна не лише проти Польщі та Литви, це війна проти Євросоюзу загалом.

І відповідати треба разом і серйозно. Інакше це буде черговий вияв слабкості. І тоді принижуватиме Євросоюз уже не лише Лукашенко, а й Путін, та й деякі інші авторитарні лідери. Про це пише політолог Володимир Фесенко.


  • В серпні невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко розказав, що готовий визнати окупований Крим територією Росії, коли «останній російський олігарх» почне поставляти туди продукцію.
  • У МЗС України викликали очільника посольства Білорусі після заяв Лукашенка.


За матеріалами: #Букви
Добавлено: 11-11-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх