З Казахстану прибув літак з українцями на борту

В Україну з Казахстану прилетіли 33 громадянина нашої країни, які схотіли покинути країну через нестабільну ситуацію. Про це повідомляє «Сьогодні»

З Казахстану прибув літак з українцями на борту

Деталі
Рейсовий літак з Нур-Султана приземлився в аеропорту «Бориспіль» сьогодні о 20:50. З Казахстану повернулися 33 громадянина України.





Вивезення українців з Казахстану
Україна почала вивозити своїх громадян з охопленого протестами та заворушеннями Казахстану. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, кілька днів поспіль у Казахстані тривали протести через ціну на газ. У деяких містах поліція жорстоко затримувала мітингувальників. Найжорстокіші сутички відбулися 5 січня, коли в країні почали орудувати мародери.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв запровадив режим надзвичайного стану на території всієї країни, а також звернувся до ОДКБ із проханням про військову підтримку. Від 6 січня до Казахстану від країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку (ОКДБ) почали прибувати миротворчі сили.

Вже 7 січня ввечері влада Казахстану повідомила про взяття під контроль міст і майже повне відновлення порядку.

За словами Кулеби, наступні рейси з Казахстану в Україну після літака, який прибув 9 січня, заплановані на 13 та 16 січня.

Добавлено: 10-01-2022, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх