Стало відомо, коли Порошенко повернеться до Києва

Про це повідомили у пресслужбі Європейської солідарності.

«Раджу Банковій не витрачати кошти на незаконне зовнішнє спостереження та прослуховування — ми інформуватимемо вас про кожен крок, який наближає додому. Так само не раджу владі лякати мене арештом прямо в аеропорту. Я повертаюся 17 січня о 9-й ранку», — заявив політик.

У ЄС зазначили, що наразі п’ятий президент України перебуває у Брюсселі, де проводить важливі міжнародні зустрічі, у тому числі по лінії НАТО.

«В умовах широкомасштабної агресії Путіна переслідування лідера опозиції є нічим іншим як руйнуванням національної єдності — саме тим, що так необхідно агресору», — резюмували там.

На тлі запланованого на 17 січня повернення до України колишнього президента Петра Порошенка у соцмережах опублікували кліп на реп-композицію, присвячену цій події.

Підозра Порошенка у держзраді
20 грудня експрезиденту Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. Це стосується справи про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу у 2014−2015 роках.

За версією слідства, він використав надані йому повноваження та інструменти впливу, щоб контракти з ПАР були розірвані, а потім на вимогу представників Росії організував підписання від імені України контрактів на постачання вугілля з непідконтрольних територій, таким чином «поставивши країну в енергетичну залежність від РФ та підконтрольних їй ватажків псевдореспублік».

У Євросолідарності заявили, що підозра є політично мотивованою і фейковою, і звинуватили президента Зеленського у переслідуванні опозиції.

17 грудня у Держбюро розслідувань заявили, що слідчі хотіли вручити Порошенку повістку, але він їх проігнорував, сів у машину та поїхав.

Повістка стосувалася кримінальної справи про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій, у якій фігурують народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук та колишній міністр енергетики Володимир Демчишин.

У Євросолідарності заявили, що Зеленський «використовує ручне ДБР» для переслідування Порошенка та тисне на керівників правоохоронних органів. Також у політсилі повідомили, що п’ятий президент 17 грудня відлетів у дипломатичне турне до Польщі та Туреччини.

Своєю чергою Печерський суд Киева тим часом наклав арешт на майно Порошенка.

За матеріалами: НВ
Добавлено: 12-01-2022, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх