Командувач Нацгвардії подав у відставку

Про це Балан заявив під час брифінгу.

Причиною є сьогоднішні події на заводі «Південмаш» у Дніпрі, під час якої нацгвардієць Артемій Рябчук з вогнепальною зброєю влаштував стрілянину, убивши п’ятьох осіб і важко поранивши чотирьох.

Микола Балан заявив, що за будь-які дії, як хороші, так і погані, несе службу командир або командувач. У зв’язку із цим вранці він написав рапорт міністру внутрішніх справ, а також клопотання перед президентом України Володимиром Зеленським щодо відставки та звільнення з посади командувача Національної гвардії.

"З урахуванням того, що за будь-які дії, і хороші, і погані, несе службу командир або командувач, сьогодні вранці я висловив бажання і написав рапорт міністру внутрішніх справ, клопотання перед президентом про відставку та звільнення з посади командувача Національної гвардії", - заявив Балан на брифінгу в Дніпрі в четвер.


Командувач Нацгвардії подав у відставку

Також він розповів, що на час розслідування від виконання обов’язків було відсторонено начальника штабу та командира тієї військової частини, у якій відбулася трагедія. Разом з командиром звільнено заступника по роботі з особовим складом.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вніс подання Президенту Володимиру Зеленському про призначення керівником Національної гвардії генерал-лейтенанта Юрія Лебедя.
Про це Монастирський написав у Фейсбуці.



За матеріалами: #Букви
Добавлено: 28-01-2022, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх