"Жодних гнилих компромісів": Український посол попередив уряд Німеччини

Про це політик сказав газетам медіа-групи Funke, передає «ДС» із посиланням на Spiegel.

«Сьогодні йдеться не лише про запобігання нової російської війни посеред Європи. Українці сподіваються, що жодних гнилих компромісів над нашими головами і за рахунок нашого майбутнього не буде» — сказав Мельник.


Український дипломат заявив, що німецький уряд не повинен йти на поступки президенту Росії Владіміру Путіну, підтвердити вільний вибір альянсів і водночас не відкладати членство України в НАТО в довгий ящик.

Мельник також сподівається, що канцлер Олаф Шольц скличе саміт у нормандському форматі на найвищому рівні в Берліні в найближчі тижні, щоб подолати «вкрай небезпечну мовчанку між президентом Зеленським і президентом Путіним».

Як писала «ДС», 4 лютого українське посольство у ФРН офіційно звернулося до німецького уряду з проханням про постачання зброї.

Раніше глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що не підтримує постачання будь-якої зброї Україні. З її слів, питання постачання в Україну зброї може внести розкол у позицію Заходу.

"Не тільки Росія не хоче, щоб Україна була в НАТО." Президент України Володимир Зеленський заявив, що коли українська держава хоче говорити про свою незалежність, багато інших країн мають якісь "свої зацікавленості".

"Ми не можемо заплющувати очі і говорити про те, що тільки Росія не хоче, щоб Україна була в НАТО. Це неправда. Я вам не відкриватиму назви цих країн, тому що для мене сьогодні найвища зацікавленість, щоб усі ці країни підтримували нас "Нам дуже непросто з такими сусідами, тому нам будь-які ризики та дипломатичні конфлікти зараз не потрібні", - зазначив президент України.


"Франції і Німеччині треба робити більше, щоб наближати можливість України до вступу в НАТО."


Крім того, Німеччина відмовилася надавати Естонії дозвіл на експорт зброї до України.
Добавлено: 17-02-2022, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх