Багатомільйонні незаконні схеми: ДБР проводило обшуки у керівництва столичної податкової

Державне бюро розслідувань 1 лютого проводило обшуки у в.о. голови податкової служби Києва та заступника начальника Головного управління Державної податкової служби столиці. Про це йдеться у пресслужбі ДБР.

Так, слідчі викрили керівницю податкової служби Києва Оксану Дутій на багатомільйонних оборудках. Зловживаючи владою та службовим становищем, вона за гроші приймала рішення щодо відповідності, або невідповідності критеріям ризиковості платників податків для низки підприємств, що спричинило тяжкі наслідки.

"Крім того, за оперативними даними, вона реалізовувала через своїх довірених осіб схеми щодо штучного завищення валових витрат деякими підприємствами, ведення підприємницької діяльності без реєстрації ФОП та подання недостовірних відомостей про доходи", - повідомляють в ДБР.


За експертними оцінками до тіньового обігу потрапляло понад 15 млрд грн.

Натомість в іншому епізоді керівництво ГУ ДПС у м. Києві причетне до схем незаконного отримання відшкодування ПДВ, в результаті яких у тіньовий обіг потрапило понад 30 млрд грн.

"Посадовці податкової "не помічають" цих схем, підтримують їх існування або напряму беруть в них участь за систематичне отримання оплати своїх "послуг", - наголосили в ДБР.


Відповідно, оперативники наразі досліджують спосіб життя в. о. начальниці столичної податкової, який не відповідає рівню її офіційних доходів. Під час слідчих дій вже знайдено 158 тисяч доларів США, 530 тисяч грн та 2,2 тисячі євро, елітні годинники, автомобілі та інше.

Добавлено: 1-02-2023, 13:34
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх