СБУ повідомила про підозру посадовцям спілки архітекторів: в спілці заявляють про переслідування через критику містобудівного законопроєкту

СБУ повідомила про підозру посадовцям Національної спілки архітекторів України, які займалися махінаціями у будівельній сфері країни. По це йдеться у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що посадовці «видавали» нові сертифікати атестації архітекторів, хоча не мали на це права. Аби схема працювала, вони незаконно змінювали їх персональні дані у раніше виданих сертифікатах.

"Для цього представник Національної спілки архітекторів, за вказівкою керівника, передав підконтрольній третій особі свій електронний ключ для входу в електронну систему. Використовуючи ключ та прогалини в протоколах безпеки системи, здійснено несанкціоноване втручання та зміну особистих даних в старих сертифікатах архітекторів з окупованого Криму на необхідних «новостворених»", - пояснюють в СБУ.

За даними слідчих, під час обшуків за місцями проживання і роботи ділків правоохоронці виявили електронний ключ доступу до системи, комп’ютерну техніку та інші цифрові носії інформації з доказами злочинних дій.



На підставі зібраних доказів підозру оголошено керівнику Національної спілки архітекторів України, його заступниці та IT фахівцю, що безпосередньо здійснював втручання.

Натомість у спілці переконані, що здійснювали сертифікацію архітекторів та іншу діяльність у законний спосіб. Заступниця голови Архітектурної палати НСАУ Анна Курій, коментуючи вчорашні обшуки, заявила, що мета таких дій - знищення спілки, представники якої виступають проти скандального містобудівного законопроєкту №5655.

Добавлено: 8-02-2023, 14:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх