Українські АЕС здатні витримати землетрус потужністю до 7 балів — НАЕК «Енергоатом»

У зв’язку з останніми подіями в Туреччині та інших країнах світу де стався землетрус, в «Енергоатомі» повідомили щодо стійкості українських АЕС до подібних природних катаклізмів.

В компанії повідомили, що відлуння землетрусу в Туреччині відчули й в Україні. Незначні поштовхи зафіксували системи сейсмічного моніторингу Хмельницької та Південноукраїнської АЕС. Таким обладнанням для моніторингу поштовхів земної кори оснащені всі АЕС України.  

«Всі українські АЕС були побудовані з урахуванням сейсмічної активності регіону. При виборі майданчиків для будівництва обиралися ті ділянки, де найбільш безпечно. Вітчизняні атомні станції здатні витримати землетруси потужністю до семи балів», –  зазначає президент «Енергоатома» Петро Котін.

Крім того, в «Енергоатомі» запевнили, що на українських АЕС працює аварійний захист енергоблоків: при шести балах блоки терміново зупиняються та переводяться у безпечний стан. А кожні 10 років проводиться переоцінка безпеки всіх реакторів на сейсмічну стійкість і за потреби вживаються додаткові заходи для захисту енергоблоків.
Добавлено: 8-02-2023, 15:12
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх