Кошти від конфіскованих російських активів можуть бути спрямовані на відновлення житла українців – Уряд

В Уряді планують швидку відбудову країни шляхом спрямування конфіскованих коштів російських активів на відновлення житла для українців.

Про це стало відомо сьогодні, 17 лютого з офіційного каналу у телеграмі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

На нараді разом із Прем’єр-міністром, були присутні представники Мінінфраструктури, Мін’юсту, Мінцифри та Агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Кошти від конфіскованих російських активів можуть бути спрямовані на відновлення житла українців – Уряд




За словами керівника Уряду, через «Дію» українці подали вже понад 325 тис. повідомлень про знищення або пошкодження житла.

«Проаналізували їх у розрізі регіонів, обговорили механізм роботи реєстру, де фіксуються руйнування внаслідок війни, визначили три напрямки відшкодування: на поточний ремонт, на капітальні ремонтні роботи та на повну відбудову зруйнованого житла», – йдеться у повідомлені.

В Уряді наголошують, що шлях від подачі заявки й до відновлення мусить бути чітким і простим.

До того ж Прем’єр-міністр сподівається на «якнайшвидше ухвалення законопроєкту 7198 про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок терористичних дій рф».

Нагадаємо, раніше в Уряді повідомлялось як правильно зафіксувати факт руйнування житла та яким чином подати заявку на компенсацію.
Добавлено: 17-02-2023, 10:59
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх