Російських студентів очної форми навчання готують до масової мобілізації – ГУР

В росії проводяться заходи щодо забезпечення проведення чергової хвилі мобілізації.

Про це сьогодні, 21 лютого повідомили в Головному управлінні розвідки МО України.

Наразі активно нарощуються можливості із забезпечення масової мобілізації студентів вищих навчальних закладів. Як зазначили у відомстві, для цього в рф створюються так звані «дільниці оповіщення». Вони мають надавати допомогу військкоматам щодо вручення повісток студентам очної форми навчання.

«Зокрема, керівництвом новосибірського державного педагогічного університету, томського політехнічного університету, томського державного педагогічного університету видано документи, які зобов’язують структурні підрозділи закладів виділити певну кількість студентів і співробітників для роботи на «дільницях оповіщення». До цієї роботи планується залучати громадян, які офіційно не підлягають мобілізації. При цьому, в томському політехнічному університеті включення до складу «дільниць» відбувається без згоди або навіть попереднього інформування визначених студентів та співробітників», – йдеться у повідомлені.

Запрацювати так звані «дільниці» можуть вже на початку весняного призову до 1 квітня. Керувати дільницями будуть особисто керівники вищих навчальних закладів.

«Важливо, що для проведення чергової хвилі мобілізації в рф не потрібні додаткові правові підстави, оскільки оголошену у вересні 2022 року «часткову мобілізацію» офіційно так і не було завершено», – зауважили у відомстві.


Російських студентів очної форми навчання готують до масової мобілізації – ГУР


Добавлено: 21-02-2023, 11:32
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх