Рівно рік з дня трагедії: 16 березня російські війська скинули бомбу на Драматичний театр у Маріуполі (Відео)

Рівно рік тому, 16 березня окупанти цілеспрямовано скинули авіабомбу на Драматичний театр у Маріуполі. У будівлі театру ховалися сотні людей, які втратили домівки через обстріли.

Варто зауважити, що перед театром великими літерами був напис "ДІТИ". Його складно було не побачити та, загалом, неможливо було не знати, що там переховуються місцеві жителі. Однак росіян це не зупинило.

За попередніми даними, тоді у ньому переховувалося від 500 до 1 200 цивільних жителів міста. У Маріупольській міській раді заявили, що внаслідок бомбардування на місці загинули 300 осіб.

"Драматичний театр цинічно знищили вісники російського світу. Цих фашистів 21 століття не зупинив ані величезний напис "ДІТИ", ані заяви самих людей, що там лише мирні – жінки, діти, люди похилого віку. Окупант знав, куди б'є", - зазначили тоді у міськраді.

Рівно рік з дня трагедії: 16 березня російські війська скинули бомбу на Драматичний театр у Маріуполі (Відео)

Розслідуванням знищення драмтеатру розпочала займатись Міжнародна організація Amnesty International. На підставі зібраних доказів, вони підтвердили, що це навмисна атака окупантів, здійснена російським винищувачем, який скинув на будівлю театру дві 500-кілограмові бомби, які вибухнули одночасно близько одна до одної.

"Після декількох місяців ретельного розслідування, аналізу супутникових фото та опитування десятків свідків, ми дійшли висновку, що удар був явним воєнним злочином, здійсненим російськими військами", - йдеться у повідомленні організації.

Натомість росіяни, після захоплення міста, одразу знесли театр під приводом так званої "реконструкції". Ймовірно, намагаючись приховати воєнний злочин.

У роковини трагедії президент України Володимир Зеленський нагадав про ті жахливі події.

Добавлено: 16-03-2023, 11:41
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх