Поліція затримала шахраїв, які викрадали гроші за допомогою дрона (Відео)

Поліція викрила групу шахраїв, які за допомогою дрона викрадали гроші під час "обміну валют". Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції.

Зазначається, що зловмисники діяли в різних областях України. До складу групи входило п’ятеро людей: троє чоловіків і двоє жінок.

За даними слідства, спершу вони публікували в інтернеті оголошення з пропозицією придбати іноземну валюту за вигіднішим курсом, ніж в інших обмінниках. Цікавили їх лише великі суми.

Потім домовлялися про зустріч із потенційним покупцем та брали в оренду приміщення для "облаштування" обмінного пункту. У підготовленому МАФі вони робили спеціальний "ремонт" із двома отворами у приміщенні: в стелі - для квадрокоптера, за допомогою якого викрадали гроші, і в стіні — для втечі "працівниці".



"Під час обшуків правоохоронці вилучили машини, які вони використовували під час підготовки та скоєння злочинів, безпілотник та пульт керування ним, гроші та номерні знаки, які зловмисники використовували для "прикриття" під час скоєння злочинів", - йдеться у повідомленні полції.

Наразі всім учасникам групи оголошено про підозру за ч. 4 ст. 190 ККУ — шахрайство. Їм загрожує до 12 років позбавлення з конфіскацією майна.
Добавлено: 29-03-2023, 15:51
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх