В "Укрзалізниці" планують впровадити спеціальні жіночі купе

Укрзалізниця розглядає можливість запровадження жіночих купе. Про це йдеться у Telegram-каналі УЗ.

"Поточне рішення залізниці — допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане "пілот" з жіночими купе. Ми тестуватимемо їх упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків", - зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Купити квиток до жіночого купе можна буде через застосунок «Укрзалізниці». Ця функція буде передбачена в одному з його наступних релізів. Доплачувати за жіноче купе не треба буде.

За прикладом світового досвіду, жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Однак зазначається, що у 2010 році "Укрзалізниця" вже запроваджувала таку послугу, але вона не користувалася попитом.

Як пише "Громадське", протягом тижнів у соцмережах не стихали обговорення щодо домагань до жінок у потягах та ідеї створення спеціальних жіночих купе. На сайті уряду навіть зареєстрували петицію про створення окремих вагонів для жінок та чоловіків.
Добавлено: 23-05-2023, 14:05
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх