"Країна нескорених, непохитних, незламних": сьогодні Україна відзначає 32-гу річницю проголошення Незалежності

24 серпня 2023 року Україна відзначає 32-гу річницю з дня проголошення Незалежності. Сьогодні ж виповнюється і півтора року від початку повномасштабної війни з росією. Нині, як і багато поколінь тому, українці виборюють свою незалежність зі зброєю в руках.

Саме 24 серпня 1991 року народні депутати ухвалили Акт проголошення незалежності України та винесли це питання на всеукраїнський референдум. У голосуванні взяли участь 31 891 742 людини — 84,18% населення України. З них 90,32% (28 804 071 людина) проголосували "за".

"Країна нескорених, непохитних, незламних": сьогодні Україна відзначає 32-гу річницю проголошення Незалежності

Акт проголошення незалежності України. Фото: President.gov.ua


Президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем Незалежності й назвав цей день "святом вільних людей".

"Це цінність для кожного з нас. І за це ми боремось. І в цій боротьбі важливий кожен. Бо ця боротьба за те, що важливо кожному. Це – незалежна Україна", - зазначив президент у своїй промові.

Він подякував кожному і кожній, хто бореться задля нашої незалежності. І наголосив, що ми всі зробили так, що, коли один говорить: "Слава Україні!", увесь світ відповідає: "Героям слава!".


Свої привітання висловив також і головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний:

"Країна нескорених, непохитних, незламних! Країна гордих, героїчних та хоробрих. Де свобода й гідність завжди були ключовими цінностями. Вільна країна. Це факти, об які розіб’ються ворожі задуми. З Днем Незалежності, Україно!"


Через повномасштабну війну урочистих масових заходів не передбачається. В багатьох містах їх проводити сьогодні заборонено на тлі загрози нових масованих обстрілів з боку рф.

Водночас у столиці України проведуть "парад" знищеної російської техніки: на Хрещатику виставлено десятки одиниць підбитого ворожого озброєння, зокрема танки, самохідні гаубиці, БМП, МТЛБ (багатоцільові тягачі), БТРи, БМД, рештки збитих ракет.
Добавлено: 24-08-2023, 12:24
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх