Офісні працівники в Україні відчувають стрес частіше, ніж у країнах Європи, – Gradus Research

За дослідженням Gradus Research, в Україні офісні працівники відчувають стрес значно частіше, ніж у країнах Європи. Про відчуття стресу або сильної знервованості зазначили 78% українських офісних працівників.

Дослідницька компанія Gradus Research провела крос-культурне дослідження серед офісних працівників в Україні, а також у семи інших європейських країнах із найбільшим оціночним показником ВВП: Німеччині, Франції, Італії, Великобританії, Іспанії, Нідерландах та Польщі, і прослідкувала ключові тенденції та відмінності.

Компанія провела опитування методом самостійного заповнення анкети в мобільному додатку та через онлайн-платформу впродовж листопада-грудня 2023 року. Усього – 822 інтерв'ю.

В Україні офісні працівники найчастіше відчувають стрес через соціо-політичну ситуацію (57%), роботу та пов'язані із нею питання (38%), а також фінанси (36%). Серед інших країн, Україна залишається єдиною, де працівники відчувають стрес через ситуацію в країні найбільшою мірою.

Стан власного здоров’я є причиною емоційного напруження для 22% опитаних офісних працівників з найбільшим показником у Франції (34%). Цей показник є значно меншим у Польщі (61%), Німеччині (60%) та Італії (58%). Найбільший розрив у відповідях Україна має із Нідерландами та Іспанією, де такий показник становить однаково 42%. Загалом більше половини (56%) опитаних офісних працівників у восьми європейських країнах заявляють, що переживали стрес нещодавно. 

Нагадаємо, Паноптикон писав, що в Запоріжжі пояснили, як розказувати дітям про війну.

Інфографіка: Gradus Research
стрес, дослідження, офіс
Добавлено: 25-03-2024, 09:02
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх