З початку повномасштабного вторгнення більше 2 тисяч закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях

2115 закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року, повідомив в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. Про це написали на сайті «Інтерфакс-Україна».

«Станом на сьогодні на деокупованих територіях зафіксовано 1795 закладів культури, які зазнали пошкоджень. Ми фіксуємо втрати й на інших, здавалося б мирних, територіях», – сказав Ростислав Карандєєв на Всеукраїнському форумі «Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій» у Києві.

Міністр зазначив, що в усій країні пошкодили вже 1953 заклади культури, а 2115 залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року. Хтось змушений переселиться, хтось був змушений переїхати за кордон. На жаль, багато людей змінили свою професію.

«Із 56 тис. працівників у сфері культури, які працювали на нашу Україну, залишилося менше ніж 36 тисяч», – додав виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики.

Також, Карандєєв, посилаючись на ІМІ, заявив, що з початку повномасштабного вторгення росіяни вчинили 575 злочинів проти журналістів і медіа в Україні: 18 обстрілів телевеж, 18 нападів і захоплень редакцій, 28 випадків відключення мовлення, а також 234 медіа припинили існування.

Фото: Виставка Алли Горської в Києві. Український дім | Facebook
культура, журналісти, спадщина, історія
Добавлено: 29-03-2024, 14:48
1

Похожие публикации


Комментарии (1)

avatar
0
#1 Harley
이 주제에 대해 더 깊이 있게 다뤄주셨으면 좋겠어요. 슬롯커뮤니티 - https://Slot-talk3.com/, 슬롯사이트 https://slot-talk3.com

Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх