«Єдині новини» доведеться завершити, якщо до кінця 2024 року маратон не продемонструє зміну формату, – Юрчишин

Якщо до кінця 2024 року телемаратон «Єдині новини» не продемонструє зміну формату та відновлення до себе довіри, то його можуть завершити. Про це голова Комітету зі свободи слова Верховної Ради Ярослав Юрчишин розказав у інтерв’ю «РБК-Україна».

Юрчишин зауважив, що на 2024 рік трансляція телемаратону вже профінансована державою, проте в кінці року Верховна Рада розглядатиме питання, чи варто продовжувати такий формат випуску новин, зокрема, через скорочення міжнародної фінансової допомоги, зазначив Юрчишин. Водночас він додав, що не хотів би повернення мовлення 2014-2022 року.

«[У 2014-2022 роках] не лише на каналах [підсанкційного бізнесмена Віктора] Медведчука, а й на тих каналах, які входять зараз в марафон, сиділи і на чистій сльозі розповідали про те, що, може, треба було народ Криму запитати, чи хотіли вони окупації, чи ні», — пояснив голова комітету Верховної Ради.

Як зазначається, довіра до телемарафону «Єдині новини» продовжує знижуватися. Станом на початок лютого 2024 року частка тих, хто довіряє, знизилася до 36%, натомість до 47% зросла частка тих, хто не довіряє.
журналісти, війна, інформація
Добавлено: 2-04-2024, 04:05
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх