Наталя Гуменюк більше не речниця Сил оборони Півдня

Наталію Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони Півдня. Наразі триває відбір нового фахівця, який замінить Гуменюк. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Як повідомляється, Генеральним штабом Збройних Сил України проведено ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня. Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня працюватиме у штатному режимі, організовуючи співпрацю із представниками медіа, які мають відповідну акредитацію ЗСУ.

Це відбулося внаслідок колективної заяви журналістів, усунути Наталю Гуменюк з керівницва комунікаційним напрямком ОК Південь. Заяву підписали 160 журналістів та редакцій. Про це йдеться у списку медійників, які підписали звернення.

«Ми бачимо обличчя захисників Донеччини, Луганщини, Харківщини, Запоріжжя, але не бачимо облич захисників Херсонщини. На Херсонщині ми бачимо лише пані Гуменюк», – йдеться у зверненні.

Медійники вимагали:
1) Замінити Наталю Гуменюк на більш компетентну особу і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями.
2) Забезпечити доступ журналістів до районів Херсонщини та сусідніх регіонів, де відбуваються ключові події. Ці території невиправдано довго блокувались Наталією Гуменюк, що призвело до непоправних інформаційних наслідків для України.
3) Провести ревізію існуючих правил роботи пресцентрів ОК “Південь” та об’єднаного новоствореного ОУВ “Таврія” (раніше ОСУВ “Одеса” та ОСУВ “Таврія”), практики яких могли зазнати шкоди через нещодавнє призначення туди Наталі Гуменюк.
4) Будь ласка, докладіть зусиль, щоб журналістам не довелося писати ще одного листа щодо недопустимості очолювання будь-яких комунікаційних структур Сил оборони Ганною Маляр. Особи на ключових комунікаційних посадах повинні мати належні навички та репутацію для виконання своїх обов'язків згідно з вимогами часу, особливо у військовий період.

Фото: Ілюстративне
журналісти, медіа, Україна, Херсон
Добавлено: 19-04-2024, 15:02
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх