Столтенберг приїхав у Київ та обговорював із Зеленським системи Patriot

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг приїхав до України з неоголошеним візитом та зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомили в пресслужбі НАТО.

Це вже третій візит Столтенберга до України з початку повномасштабного вторгнення. На зустрічі обговорили додаткові системи Patriot для України. Зеленський заявив, що американська допомога вже почала надходити до України.

«Дещо вже почало надходити, в деталях не буду казати, що конкретно. На жаль, поки що не все для того, щоб наповнити нашу армію і укомплектувати відповідну кількість бригад», — зазначив Зеленський та додав:
«Ми з нашого боку працюємо і аналітично, ми розуміємо, в яких державах що є, є відповідні діалоги, ми працюємо над додатковими системами Patriot».

На зустрічі обговорили ініціативу щодо створення спецфонду фінансової підтримки української оборони на €100 мільярдів терміном на пʼять років. За словами президента України, у союзників України є можливість втілити в життя таку ініціативу.

Столтенберг заявив, що Україна має повноправне місце в Альянсі і що, коли «настане потрібний час», Україна відразу стане членом НАТО.
НАТО, політика, зброя
Добавлено: 1-05-2024, 02:04
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх