У Верховній Раді закликали світ визнати депортацію кримських татар геноцидом

Верховна Рада закликала іноземні держави та міжнародні організації визнати депортацію кримських татар у 1944 році геноцидом. Пропонують приєднуватися 18 травня до вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Звернення у Верховній Раді ухвалили до 80-х роковин депортації кримських татар. Про це інформує Представництво президента України в Автономній Республіці Крим.

Як повідомляється, український парламент закликає міжнародну спільноту сприяти відновленню суверенітету України над тимчасово окупованим Кримом, підтримати створення Спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії рф проти України, активно долучатися до заходів у межах Міжнародної Кримської платформи на урядовому та парламентському рівнях. Також закликають вимагати від росії як держави-члена ООН та постійного члена Ради Безпеки ООН скасувати незаконні обмеження на право кримськотатарського народу зберігати свої представницькі інститути, зокрема виконати рішення Міжнародного суду ООН щодо відновлення роботи Меджлісу кримськотатарського народу.

Як відомо, з 18 до 20 травня 1944 року в Криму тривала депортація кримських татар. За два дні з півострова радянські силовики насильно переселили до 194 тисяч осіб. Геноцидом депортацію кримських татар визнали Україна, Естонія, Грузія, Латвія, Литва, Канада та Польща.

Фото: Представництво президента України в Автономній Республіці Крим.
Крим, права людини, кримські татари, люди, світ
Добавлено: 9-05-2024, 23:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх