На кінофестивалі Docudays презентують оновлений портал «Архів війни»

Оновлений портал «Архів війни» презентують на фестивалі Docudays, що відбудеться у Києві 2 червня у кінотеатрі «Жовтень». Сам фестиваль Docudays UA триватиме з 31 травня по 6 червня.

На основі інтерв'ю з очевидцями російських воєнних злочинів створили документальний фільм «Свідки. Полон вбиває». 2 червня проєкт «Архів війни» також проведе презентацію «Що можна робити із архівними матеріалами про війну вже зараз?». Про це повідомили організатори.

«Архів війни» – це спільний проєкт громадських організацій Docudays та Infosoup. Це – ініціатива зі збору та документування свідчень очевидців про злочини російських військових після початку повномасштабного вторгення в Україну. На порталі уже виклали 750 інтерв’ю зі свідками.

«На презентації ми хочемо розповісти про дворічну роботу над архівом: як ми перейшли від зберігання медіаматеріалів у папках на гугл-диску до прописаної розгалуженої системи онлайн-архіву. Розповімо, як розробили цю платформу, як вона захищена, та про інструменти для роботи з архівники матеріалами», – розповіла комунікаційниця проєкту «Архів війни» Марія Глазунова.
кіно, культура, Україна
Добавлено: 27-05-2024, 23:59
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх