"Никто не понес наказания. Деньги снова победили", - оппозиционер об очередной смерти после вакцинации

«На всех украинских каналах представители власти пытаются натянуть на лицо милостивые маски. Все крестятся. В стране празднуют 1025-летие крещения Киевской Руси».

Об этом написал народный депутат Украины («Батькивщина») Андрей Сенченко, которого цитирует Цензор.НЕТ со ссылкой на пресс - службу народного депутата. Далее текст на языке оригинала.

«А як же ті, на кому, як кажуть у народі, і зовсім хреста немає?

Та все так само, хрестяться і продовжують красти і вбивати.

На минулому тижні чергова трагедія - у Севастополі померло малятко. Дитина померла після застосування вакцини для профілактики гепатиту В виробництва фірми «Фармстандарт-Біолік», що фактично належить синові Раїси Богатирьової, міністра охорони здоров'я України.

Що далі?

Вибух громадського обурення? Включаються державні механізми захисту громадян від злочинців? Негайно починається незалежне розслідування причин смерті і кричущої корупції? Президент негайно відправляє у відставку одного з найбільш корумпованих міністрів, далі слідство, суд і відповідальність за законом за загублені життя і розкрадені мільярди?

Україна - це вам не Європа, у нас в країні все інакше.

Включаються інші механізми. Механізми внутрішньовідомчих розслідувань, відходу від відповідальності і перерозподілу кривавих грошей. Як кажуть наші чиновники, правоохоронці і судді: потрапив, так потрапив - доведеться ділитися.

24 липня 2013 Державна служба України з лікарських засобів на підставі повідомлення про летальний випадок в Луганській області після застосування вакцини для профілактики гепатиту В серії 311008/11 виробництва ПАТ «Фармстандарт-Біолік» видала чергове розпорядження (№ 16262-1.1/2.0/17- 13) про вилучення з обігу та поміщення в карантин зазначених вакцин.

Таких розпоряджень після 11 подібних трагедій і сотень випадків важких ускладнень, що сталися за два роки, було багато. Їх було б ще більше, якби система МОЗ, під тиском міністра, не приховувала тисячі випадків ускладнень, що підривають здоров'я малюків на самому початку життя.

Після таких розпоряджень починається внутрішньовідомче розслідування, яке проводять повністю залежні від міністра Богатирьової люди.

Приклади висновків таких комісій, продиктовані міністром, жахають:

м.Лозова Харківської області, новонароджена малятко Б., дата вакцинування 01.12.2011 в 9:00, дата смерті 01.12.2011 в 11:25. Причина смерті не встановлена;

м.Горлівка Донецької області, новонароджена малятко Л., дата вакцинування 05.08.2012, дата смерті 07.08.2012. Причина смерті - захлинулася їжею (у відсутність в той момент в палаті матері і персоналу)?!

м.Кіровськ Луганської області, новонароджена малятко Г., дата вакцинування 04.04.2012, дата смерті 07.04.2012. Причина смерті - синдром випадкової смерті.

У всіх випадках головне завдання таких комісій - в будь-що не допустити зв'язку застосування такої вакцини та смерті дитини.

Тільки місяць тому, 17 червня 2013 року, Міністерство охорони здоров'я України на своєму сайті переможно заявило про зняття заборони на застосування вакцин харківського виробництва ПАТ «Фармстандарт-Біолік», які були заборонені з грудня 2012 року, і ось, ще одна смерть.

Заборона на застосування цих злощасних вакцин була знята на підставі даних лабораторії, яка знаходиться в безпосередньому підпорядкуванні Міністра охорони здоров'я. Лабораторія, яка проводила аналіз вакцини виробництва ПАТ «Фармстандарт-Біолік», на момент початку перевірки не була акредитована на проведення таких досліджень і видавала за результати досліджень дані, переписані з сертифіката виробника. Акредитація цієї лабораторії відбулася тільки в цьому році, коли ситуацію з гепатитною вакциною вдалося оприлюднити.

У грудні 2012 року позавідомчою перевіркою виробництва вакцини на ПАТ «Фармстандарт-Біолік» були виявлені 14 критичних і 22 істотних порушення Ліцензійних умов промислового виробництва лікарських засобів, які не гарантують виробництво безпечної і якісної вакцини, тобто НЕ НАДАЮТЬ ГАРАНТІЇ життя немовлятам, яким роблять щеплення.

Ніхто не поніс покарання. Гроші знову перемогли.

Згідно з висновками Всесвітньої організації охорони здоров'я, Україна не відноситься до зони підвищеного ризику розповсюдження гепатиту В. Фахівці Академії медичних наук також вважають, що немає необхідності в тотальній вакцинації від вірусного гепатиту В немовлят в перші години їх життя. Виправданим і доцільним є вакцинування тільки в певних групах ризику, а саме: новонароджених, народжених від інфікованих матерів, підлітків 12-13 років і дорослих з груп медичного та епідемічного ризику.

Діючи всупереч цим висновкам, міністр Богатирьова, по суті, відкрито демонструє причетність сімейного клану до смертельного бізнесу на вакцинах.

Так, до заборони вакцин її сина, вона наполягала на важливості тотальної вакцинації. Однак, під час заборони, що діяла понад півроку, коли рівень вакцинування впав до 2,3%, її це не хвилювало, хоча в Україні зареєстровані перевірені вакцини європейських виробників і їх можна було використовувати, якби в цьому насправді була необхідність.

Система Міністерства охорони здоров'я на виду. Мільйони людей, щодня стикаючись з нею, все рідше дякують і все частіше проклинають.

У грудні минулого року, після приходу до мене, як до народного депутата, групи порядних лікарів, які розповіли про злочинний бізнес сім'ї Богатирьової, я почав публічне розслідування. До мене миттєво стала надходити інформація і від лікарів, і від пацієнтів, про корупцію, підробку діагнозів і документів, приховування злочинів у системі МОЗ. По суті, чітко позначилися контури відомчого організованого злочинного угруповання, що здійснює вражаюче за масштабами розкрадання мільярдів, сплачених громадянами у вигляді податків, і що робить свій бізнес на людських життях. На чолі цього ОЗУ - сімейний клан Раїси Богатирьової, далі група темних особистостей у керівництві МОЗ, і все це спирається на багаторівневу розгалужену мережу співучасників злочинів, які з кар'єрних чи інших корисливих мотивів забезпечують проведення тендерів, збір хабарів, починаючи з районної ланки, підробку документів, висновків комісій і пр.

Масштаби і розв'язність злочинної діяльності ОЗУ «МОЗ України» дозволяють легко і швидко силами так званої правоохоронної системи «розслідувати» діяльність як мінімум верхнього ешелону цієї банди.

Заодно з'явилися б відповіді на питання про те, чому українці живуть менше за всіх у Європі, чому погіршується здоров'я нації і росте кількість непрацездатних інвалідів, які отримали важку інвалідність внаслідок неякісного лікування.

Наявні матеріали і чітко сформульовані питання з вимогою проведення розслідування, я, як народний депутат, направив Генеральному прокурору.

А у відповідь - тиша. Закон мовчить. Чекають політичної волі, як прийнято в останні роки, тільки від Гаранта Конституції.

Якось в день Конституції отримав від старого товариша SMS-ку: «Бажаю тобі всього того, що гарантовано Конституцією!». Хохма, так?

Можновладці в нашій країні давно зрозуміли, що джерелом їх влади народ вже не є.

Ми всі в цьому винні. І ті, хто продавав свої голоси, і ті, хто чекав дива, лежачи на дивані, і ті, хто не зумів стати гідною альтернативою. Тепер розплутуємо.

Сотні, яких зовсім дістали, як у Врадіївці, почали згадувати про те, що вони Громадяни, проявили волю і дечого домоглися.

Мільйони, якщо встануть з диванів і проявлять політичну волю, можуть змінити все», - пишет нардеп.
Добавлено: 29-07-2013, 13:10
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх