В киевском "Кофе Хауз" считают украиноязычных посетителей "повернутыми" и смеются над ними

В киевском кафе "Кофе Хауз" отказываются обслуживать посетителей на украинском языке. Руководство этой российской сети требует "общаться в кафе только на русском языке".

"В переддень Незалежності України мав я от такий досвід в мережевому кафе в Києві, що привело мене до шоку. Офіціантка вперто зі мною спілкувалася російською мовою, начебто і нічого страшного, та я не втримався, коли вона кожне моє прохання перекладала на російську мову і просила підтвердити, чи саме це я мав на увазі. Тоді я попросив все ж спілкуватися українською зі мною, а не заставляти мене підтверджувати її російський варіант мого замовлення. Вона категорично відмовилася, ба більше того, коли я, подякувавши, виходив із кафе, працівники навіть собі дозволили посміятися мені вслід. Це заставило мене повернутися і попрохати книгу скарг ", - цитирует Цензор.НЕТ запись Ивана Филиповича на Facebook.

"І тут я відкрив для себе щось неймовірне. До мене підійшов молодий хлопчина, працівник кафе і порадив не витрачати час на скаргу щодо української мови, оскільки керівництво практично не реагує на такі скарги, а також насміхається з них. Він показав мені оцю брошуру, що на світлинах і сказав, що згідно їхніх стандартів вони зобов'язані розмовляти російською. Коли він на одному із тренінгів запитав, чи можна спілкуватися українською і що ця брошюра надрукова для Росії, йому тренер і один із керівників відповіли: «ТОЛЬКО ПО-РУССКИ»! «Здесь (в Україні) всє прєкрасно понімают русскій язик і для 1% «повьорнутих» нікто стандарти мєнять нє будєт!»



Мережа «Кофі Хауз» російська мережа, але це нічого б могло не значити, важливо їхнє ставлення до мене і моїх співгромадян, до моєї землі, моєї мови, тощо!

Дуже доречно в тему сьогодення ігнорувати цю мережу, або ще більше - вказувати їм на хамське ставлення до України.

Прикро, але це наслідки позиції частини українців із ствердженням: «мені без різниці, якою мовою спілкуватися», на це їм відповідають хамським принизливим ставленням іноземні компанії", - отмечает автор.
Добавлено: 23-08-2013, 11:23
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх