Турчинов остановил постановление о референдуме в Крыму: Это преступление против государства, организованное военными РФ

Об этом сообщается со ссылкой на пресс-службу Верховной Рады.

Спикер Верховной Рады Украины, и.о. Президента Украины Александр Турчинов обратился к украинскому народу в связи с ситуацией в Автономной Республике Крым.

Об этом сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на пресс-службу Верховной Рады.

В своем обращении Турчинов объявил, что решение ВР Крыма о проведении референдума по присоединению к России нелегитимно, и он его приостанавливает. Также он добавил, что Верховная Рада будет инициировать роспуск парламента Крыма.

"Верховна Рада Криму, яка повністю контролюється військовими Збройних Сил Російської Федерації, прийняла незаконне рішення про проведення референдуму. Референдуму в Криму з питання: «Чи виступаєте ви за входження Криму до складу Російської Федерації?».

Це рішення є нелегітимним та нікчемним.

Воно протирічить волі українського народу та інтересам громадян, які проживають у Автономній Республіці Крим. Територія України в межах визнаних усім світом кордонів є недоторканною і суверенною.

Відповідно до 73 статті Конституції України, виключно, я підкреслюю, виключно всеукраїнським референдумом можуть розглядатися питання, пов'язані з кордонами та зміною території України.

До речі, провести навіть місцевий, кримський, референдум за десять днів неможливо. Тому це не є референдум. Це буде фарс, це буде фальш, це буде злочин проти держави, який організували військові Російської Федерації.

Відповідно до наданих мені повноважень я зупинив рішення Парламенту Криму.

Верховна Рада України буде ініціювати розпуск Парламенту Автономної Республіки Крим. Ми захистимо недоторканність нашої території. Ми захистимо суверенність нашої країни.

Я переконаний, що і громадяни України, які проживають на території Криму, будуть усіляко цьому сприяти".
Добавлено: 6-03-2014, 19:25
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх