Обшуки у працівників люстраційного комітету спричинили скандал в Раді

У Раді депутати з самого ранку обговорювали обшук у працівників люстраційного департаменту мін'юсту. Зокрема, за словами депутата від "Самопомічі" Єгора Соболєва, це спроба Генпрокуратури перешкодити проведенню люстрації. Про це повідомила кореспондент "Подробиць" Ольга Рицар.

"Нам страшенно важливо зупинити реванш, який намагається провести генеральна прокуратура за допомогою несвідомих представників влади. Нам страшенно важливо зупинити спробу не допустити перетворення цього монстра, який є головним дарувальником корупції в нормальну європейську прокуратуру. Ми прийняли про це законодавство, і давайте не допустимо зробити кроки назад" , - сказав Соболєев.

Тим часом під стінами парламенту сьогодні зібралися активісти, вони вимагали негайного реформування прокуратури.

Сьогодні у порядку денному є кілька законопроектів, які відтерміновують закон щодо реформування прокуратури. Сьогодні депутати кажуть, що цей закон є суто декларативний.

"Органи прокуратури не напрацювали ту нормативну базу, за якої вони повинні працювати. На сьогоднішній день ми знаходимся практично в безвихідній ситуації, коли 26 квітня є дедлайн, і або ми залишаємся без органів прокуратури як такого своєрідного, в тому числі карального органу, до якого ми звикли, але на його базі не створено нічого нового. Це те, про що багато говорили, але ми не достатньо пропрацювали", - сказав депутат із "Народного фронту" Роман Заставний.

Тим часом лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко критикувала реформи субсидії. Мовляв, люди бояться заповнювати декларації на отримання пільг, бо це дуже складно зробити. Також вона сказала, що у парламенті вже працює робоча група, яка буде добиватися зниження тарифів на комунальні послуги.

"Тарифи, які сьогодні встановлені, не є ринково обґрунтованими, не є оптимальними і об’єктивними. Вони сьогодні є ще одним потужним податком, який збирають з країни", - зазначила депутат "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Опозиція також вважає тарифи необґрунтованими. Вони вимагають ухвалити низку законопроектів, які сприятимуть поверненню людей на Донбасс, зняттю економічної блокади,а також поверненню і виплату всіх соціальних пільг.

"В мене в руках орден бойового червоного прапора за номером 174772. Їм був нагороджений командир роти 79 стрілецької дивізії, наш земляк Дмитро Петрович Стаднюк. Цього ветерана і сотні сімей позбавляють можливості носити, зберігати реліквії, які дорогі, у тому числі і нагороди. Тому ми закликаємо президента України застосувати право вето на цей закон. А якщо цього не відбудеться, ми залишаємо за собою право оскаржувати дії цього закону в Конституційному суді", - сказав голова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко.

Однією з перших постанов депутати ухвалили постанову про відсіч російської агресії. Ця постанова дозволяє визначити наслідки російської агресії і офіційно пред’явити претензії російській федерації. Також, депутати ухвалили закон, який звільняє від мобілізації батьків, у яких є діти-інваліди.

Добавлено: 21-04-2015, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх