Олександру Шевченку, переможцю президентських праймеріз УКРОПу в Запорізькій області, вручили булаву

Народний депутат Олександр Шевченко став переможцем президентських праймеріз УКРОПу в Запорізькій області. За його кандидатуру проголосувала абсолютна більшість делегатів загальних зборів Запорізької обласної організації партії.

Учасниці праймеріз Оксана Тунік-Фриз та Ірина Головатенко посіли друге і третє місця відповідно.

Запоріжжя стало одинадцятим обласним центром, де проводяться праймеріз УКРОПу. У партії наголошують, УКРОП – єдина політична сила в Україні, яка реалізує таку модель проведення внутрішньопартійних праймеріз за прикладом США і всього цивілізованого світу. Кандидати мають можливість презентувати власну програму, висловити свою позицію, відповісти на питання, почути людей та здобути їхню підтримку.

«Праймеріз – це політичний крок, що об’єднає всіх українців. Це шлях до розбудови майбутнього України. Переконаний, протягом цього шляху до нас приєднається багато громадян. Бо ми відкриті та чесні, тож можемо сміливо дивитися в очі кожному українцеві», – вважає народний депутат від УКРОПу Олександр Дубінін.


Голова УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко наголосив, що керівництву держави залишилося бути при владі неповні півроку. На його думку, в Україні складається критична ситуація з держбюджетом на 2019 рік.

Передбачається збільшення фінансування силових структур, але коштів на підвищення заробітної плати працівникам бюджетної сфери нема. При цьому 19 жовтня майже на 25% було підвищено ціни на газ для населення.

Тарас Батенко підкреслив, що українці прагнуть рішучих змін. Понад 1200 учасників зборів в Запоріжжі – добре це ілюструють.


«Ми партія перемоги. Українців не можна кидати на амбразуру. Війни виграються інакше. Вони виграються розумом», – підкреслив голова правління фонду «Майдан закордонних справ», очільник Київської міської організації УКРОПу Богдан Яременко.

Він переконаний, що наступний президент повинен відновити довіру й повагу міжнародних партнерів, яка наразі є підірваною надзвичайно високим рівнем корупції, відстоювати національні інтереси, давати відсіч не лише ворогам, але й «друзям», котрі диктують свої умови українцям.

Зазначимо, перед початком праймеріз Олександр Шевченко відвідав АТ «Запорізький завод феросплавів», де висловив обурення тим, що українські підприємства закуповують електроенергію за вартістю, яка значно перевищує її ціну на експорт.


«Мені незрозуміла система взаємодії між чинною владою й промисловцями. Якби ваше підприємство могло закупати електроенергію за доступною ціною, то на заводі можна було б провести реконструкцію, а, крім того, найняти більшу кількість працівників. І найголовніше – вони би гарантовано отримували високу заробітну плату, маючи достойний рівень життя в своїй країні», – наголосив політик.

На самих же праймеріз Олександр Шевченко презентував свою програму «Країна гідності і правди», основним напрямком якої є агресивна та систематична боротьба з корупцією.


«Головним має бути український народ, а не чиновники. Давайте скажемо «до побачення» чинній владі! Сьогодні кожен студент, котрий закінчує ВУЗ, мріє виїхати за кордон. Аби такого не було, ми маємо об’єднатися в один потужний народ, який дасть відсіч найпотужнішому ворогу – нашій внутрішній корупції. На сході також є ворог, але ми легко його переможемо, коли згуртуємось, – вважає Олександр Шевченко. – Головне, аби в нашій країні український громадянин, незалежно від того, чи він студент, чи пенсіонер, мав заможне життя й почував себе безпечно», – наголосив політик.

«Ні для кого не секрет, що для перемоги у війні потрібно мати сильну армію і відповідно – сильну економіку. Без цього ми не зможемо протистояти загарбницькій, ординській армії Російської Федерації. Наші люди дійсно сильні, вони готові віддати життя заради своєї батьківщини і своїх родин. Але цього мало для перемоги у війні», – сказав Олександр Шевченко.

Нагадаємо, що днями народний депутат зареєстрував у Верховній Раді законопроект, який передбачає заборону пропаганди так званого «руського міра». Саме з цієї ідеї, на думку парламентаря, й почалася російсько-українська війна.

Крім того, переможець праймеріз озвучив ряд першочергових кроків, які мають бути здійснені на посаді президента. Серед них: ухвала законів про імпічмент президента, про відкликання депутатів Верховної ради для того, аби українці могли впливати на владу; розробка детальної стратегії розвитку України для кожного регіону та району. Політик переконаний – така стратегія має бути розроблена на центральному рівні, а тактичні кроки можна реалізувати разом із креативними управлінцями на місцях. Адже розвиток неможливий, коли керівництво держави не уявляє, куди рухатися.

На думку Олександра Шевченка, запорізькі підприємства, які підтримують цілий регіон, заслуговують спеціального ставлення: у них мають бути можливості для розвитку, модернізації виробництва, підвищення заробітних плат.

Після підбиття підсумків праймеріз голова обласної організації Ярослав Гришин вручив Олександру Шевченку від запорізьких партійців козацьку булаву. А укропівець Роман Ушаков голова громадської організації «Відродження. Життя після АТО» передав подяку за допомогу в організації відпочинку дітей та реабілітації учасників АТО.


Нагадаємо, остаточні результати праймеріз за підсумками голосування в усіх областях України стануть відомі 5 грудня під час з’їзду політичної партії УКРОП в Києві.

Добавлено: 23-10-2018, 07:48
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх