Олена Зеленська відвідала Хортицю, яка має стати символом безбар'єрності

Дружина Президента України Олена Зеленська  разом із заступником Керівника Офісу Президента Кирилом Тимошенком, Міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком та головою облдержадміністрації Олександром Старухом відвідали острів Хортиця та оглянули хід робіт на об’єктах "Великої реставрації".

У ході візиту Кирило Тимошенко розповів про успіхи реалізації проєкту щодо відродження Хортиці та поділився з присутніми майбутніми планами керівництва держави з подальшого оновлення острову.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

- Близько року тому в Офісі Президента виникла ініціатива створення Магнітів України, які приваблюватимуть до нас туристів з усього світу. І ми комплексно підійшли до цього питання. Хортиця  - один з найбільших Магнітів і потребує ґрунтовного відновлення. Наприкінці серпня планується провести перший масштабний івент на відновленому Козацькому Колі, а до Дня Незалежності мають повністю завершити роботи на Кургані Єдності. В наступні роки ми продовжимо цю роботу. На черзі – оформлення паркової зони, обладнання пішохідних і велодоріжок, зон для фестивалів та багато іншого, - зазначив Кирило Тимошенко.

Коментуючи зміни на острові Олександр Старух зазначив, що роботи сьогодні активно тривають.  Однак попереду ще більше справ. Хортиця має стати реальним символом держави, тим  місцем, де протягом свого життя має побувати кожен українець.

- Протягом шести останніх років не працював Музей історії запорозького козацтва, а Курган Єдності був просто звичайним насипом землі. Однак, завдяки ініціативі та колосальній роботі керівництва держави, в рамках програми "Велике будівництво" розпочалась масштабна реконструкція, реальна реставрація острову. Вже сьогодні ми бачимо перші результати  -  реконструйовано Козацьке коло, виходять на фінішну пряму роботи у Музеї та на Кургані. Впевнений, що спільними зусиллями ми відновимо Хортицю і зробимо її справжнім магнітом України -  історичним, культурним та туристичним центром, територією, яка об'єднує нашу країну, - зазначив Олександр Старух.

Одним з основних завдань будівництва є врахування вимог безбар’єрності, доступності острову для всіх і кожного. Олена Зеленська зауважила, що острів достатньо великий, тому процес створення доступного простору є складним та кропітким, адже потрібно враховувати всі нюанси, потреби різних категорій населення.

- Хортиця має стати тим першим масштабним прикладом, який покаже всій країні, як має виглядати дійсно безбар’єрний простір. Кожен великий шлях складається з маленьких кроків. Але  сьогодні я побачила не малий крок. Роботи, які вже проведені, дійсно вражають, -  зазначила Перша леді. 
Добавлено: 5-08-2021, 23:05
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх