Байден став 46-м президентом США: головні тези промови (ФОТО+ВІДЕО)

Про це Цензор.НЕТ повідомляє з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

День своєї інавгурації Байден назвав днем ​​демократії. "Це - день Америки. Це - день демократії. Це історичний, день надії", - сказав він у першій після складання присяги промові на посаді.

Байден закликав співгромадян забути про розбіжності та об'єднатися, "почати все заново, почати прислухатися один до одного".

"Я всією душею хочу об'єднати США, людей. І я прошу всіх допомогти домогтися цього", - сказав Байден. "Єдність - це наш шлях вперед. Ми маємо бути по-справжньому Сполученими Штатами Америки", - додав новий президент США.

Байден пообіцяв здобути перемогу над прихильниками екстремістських поглядів у країні.

"Посилення політичного екстремізму, прихильники теорії переваги білих і тероризм у країні - це те, чому ми повинні протистояти", - сказав він, виступаючи на церемонії.

"І ми здобудемо над ними перемогу", - запевнив Байден.

Також Байден пообіцяв, що працюватиме з країнами світу над вирішенням проблем сьогодення і майбутнього.

"Я працюватиму з усім світом, щоб вирішувати не залишені в минулому проблеми, а ті проблеми, які стоять перед нами сьогодні, так само як і ті, які виникнуть завтра", - сказав він.

Також президент запевнив, що при ньому США "відновлять відносини з союзниками".

Байден пообіцяв боротися за мир, прогрес і безпеку на планеті. "Тим, хто перебуває за межами наших кордонів, я хочу повідомити: Америка пройшла через випробування, які зробили нас сильнішими ... Ми знову готові до контактів зі світом", - заявив президент США.

Промова Байдена тривала 15 хвилин. Він звернув увагу на протистояння під час президентських виборів, боротьбу з коронавірусом та повернення США на міжнародну арену.

Демократія перемогла

"Шановні наші гості, співвітчизники, цей день — американців, цей день — демократії, і це день історії та надії на оновлення. Століттями Америку випробовували й Америка виправдовувала ці надії. Сьогодні ми говоримо про справу демократії, святкуємо, шануємо її. Ми навчилися того, що демократія – річ цінна і річ дуже тендітна. Друзі мої, і цього разу демократія перемогла. Ми — американці — невпинні, оптимістичні, ми будуємо націю, якою ми маємо бути", — сказав новий глава Білого дому.

Він висловив переконання у непорушності Конституції США та міцності країни.

Боротьба з пандемією коронавірусу та її наслідками

"Не так багато народів у світовій історії стояли перед такими викликами і в такі часи, як ми зараз. Вірус завдає шкоди цілим країнам", — зауважив Байден.

Він повідомив, що за один рік коронавірус забрав стільки життів, скільки Америка втратила за всю Другу Світову війну.

"Ми втратили мільйони робочих місць. Сотні тисяч підприємств закрилися. Але століття нашої історії підштовхують нас уперед. І поразок більше не буде. Бажання вижити підказує нам, що нині ми не можему мати чіткішого уявлення про те, що потрібно робити. Ми маємо протистояти викликам і ми маємо завдати поразки тим викликам, які стоять перед нами", — зазначив президент і закликав американців єднатися, щоб вистояти.

Про віцепрезидентку Камалу Гарріс

"Сьогодні ми відзначаємо приведення до присяги першої в історії жінки, обраної на національний пост, віцепрезидентки Камали Харріс. Не кажіть мені, що все не може змінитися", — сказав Байден.

Про штурм Капітолія

"На цій священній землі, де лише кілька днів тому насильство прагнуло похитнути сам фундамент Капітолію, ми зібралися як одна нація, під Богом, неподільні, щоб здійснити мирну передачу влади, як це було більше двох століть тому", — говорить новий очільник Білого дому.

Він наголосив, що політика "не повинна бути бурхливим вогнем, що руйнує все на своєму шляху".

"Тут ми стоїмо (біля Капітолію — ред.) буквально через кілька днів після того, як бунтівна юрба подумала, що вони можуть використати насильство, щоб змусити замовкнути волю народу, зупинити демократію. Цього не сталося і ніколи не станеться", — переконаний Байден.

Президент для всіх американців

"Я буду боротися як за тих, хто мене підтримав, так і за тих, хто не підтримав", — запевнив президент.

Він звернувся до своїх політичних опонентів.

"Розбіжності не повинні призводити до роз'єднання. Я клянусь вам, що стану президентом для всіх американців", — запевнив Байден.

Міжнародна політика

"Світ дивиться на всіх нас сьогодні. Так що ось моє послання тим, хто за нашими кордонами: ми відновимо наші союзи і знову будемо взаємодіяти зі світом. Ми будемо сильним і надійним партнером у справі миру, прогресу і безпеки", — повідомив новоспечений лідер однієї з наймогутніших держав світу.


Нагадаємо, що Володимир Зеленський подивився інавгурацію Джо Байдена та запросив нового президента США до України. 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 21-01-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх