Дональд Трамп у вихорі нового скандалу: 45-й президент США і російський КДБ (ВІДЕО)

Таємні сторінки КДБ розкрив колишній радянський шпигун-перебіжчик Юрій Швець.

Дональд Трамп опинився у вихорі нового скандалу. Американські та британські журналісти із посиланням на радянського шпигуна оприлюднили нові підозри щодо 45-го очільника США. Від Трампа уже пішли усі юристи, які б мали у сенаті захищати його від другого імпічменту. Бо, кажуть, на брехні побудувати захист у державі, де діють закони, дуже важко. У КДБ Трампа називали одним із найбільш успішних своїх проєктів.

Так, за тиждень до того, коли сенат мав би вирішувати політичну долю уже колишнього президента, авторитетне видання The Guardian написало, що Трамп став об'єктом вербування КДБ ще 40 років тому. Таємні сторінки КДБ розкрив колишній радянський шпигун-перебіжчик Юрій Швець. Спочатку про секретні зв’язки радянської розвідки з молодим Дональдом Трампом розповів американському журналісту, автору книжки "Американський компромат" Крейгу Унгеру, а той навів свої докази ЗМІ.

За словами ексрозвідника, молодим амбітним сином американського мільйонера КДБ зацікавився ще 1977-го. Він тільки-но одружився тоді з чехословацькою моделлю Іванною Зельнічковою. Чим спершу привернув увагу розвідки Чехословаччини, згодом долучився вже й комітет держбезпеки СССР. Трамп на той час активно розвивав свій бізнес. Робота звела його з радянським емігрантом Семеном Кисліним, який для новозведеного готелю продав Трампові дві сотні телевізорів. Кислін давно вже співпрацював з КДБ й начебто саме він вказав Кремлеві на потенційного агента. Мовляв, саме цей молодий бізнесмен може стати чимось на кшталт Кембриджської п’ятірки – британської шпигунської групи, сформованої з випускників Кембриджського університету, які згодом збудували успішну кар’єру у міністерствах закордонних та внутрішніх справ під час Другої світової та початку Холодної війни. І дали доступ Москві до найбільших таємниць Лондона і союзників.

"Це приклад того, де вербують людей, коли вони ще були студентами й згодом піднімалися на важливі посади. Щось на кшталт цього й трапилося з Трампом", - йдеться у статті.

Уперше Москву та Ленінград Трамп із чехословацькою дружиною відвідав за десять років по тому. На той час у КДБ вже добре вивчили його характер та звички. Знали про усі слабкості, зокрема любов до лестощів та нарцисизм, жагу до дівчат, влади та грошей, а ще про його психологічну вразливість.

"Це те, що вони використали. Вони зіграли в гру, немов були надзвичайно вражені його особистістю, й вірили, що це той хлопець, який одного дня має стати президентом Сполучених Штатів: саме такі люди, як він, можуть змінити світ. Вони годували його такими фразами й це сталося. Це було найбільшим досягненням КДБ того часу", - пише видання.

Й навряд чи Трамп підозрював на яку вудочку піймався. Йому непомітно нав’язували ідеї радянської Росії й підштовхували до політики. Саме після візиту до Москви Трамп почав торувати свій політичний шлях й вивчав можливості балотування на президентську посаду від Республіканської партії. Він уже безкінечно повторював антизахідну та антинатівську пропаганду.


Понад 40 років під пильним наглядом КДБ. Трамп опинився в новому вихорі скандалу. Американські та британські журналісти із посиланням на радянського шпигуна оприлюднили нові дані з біографії 45-го очільника США. Виявляється, за Трампом російська розвідка спостерігала ще з кінця 70-х років минулого століття. Й будувала на нього велетенські плани. І якщо вірити словам ексшпигуна, сам Трамп дуже легко піддавався кремлівському впливу.

Аби тримати Трампа на гачку, російські бізнесмени скуповували в його тауерах квартири й разом прокручували фінансові махінації. Коли ж бізнесові справи йшли кепсько, допомагали Трампу протриматися на плаву. А ще влаштовували йому найнепристойніші розваги.

"Він зрадив нашу національну безпеку й зробить це знову. Він скомпрометував наші вибори й зробить це знову. Ви не зміните його. Ви не можете його стримувати. Він такий, який є. Правда для нього мало що значить. Право для нього значить ще менше. Про порядність взагалі не йдеться", - заявив член палати представників США, демократ Адам Шифф.

За останні кілька місяців це вже друга книжка – відвертий удар по Трампу. Восени вийшли друком спогади його колишнього бізнес-партнера та адвоката Майкла Коена.

Співробітництво з Трампом Коену обійшлося позбавленням адвокатської ліцензії та ув’язненням. Саме тоді у нього й розв’язався язик. Каже, Трампа можна судити й за значно серйозніші злочини. Про зв'язок 45-го президента з Росією Коен розказав на слуханнях у конгресі під час розслідування справи про втручання Москви в американські вибори 2016-го. Рік тому Трампові вдалося імпічменту уникнути. Тепер загроза значно реальніша. 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 1-02-2021, 09:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх