У М'янмі - військовий переворот: заарештуваний президент, в країні оголошено НП на рік (ВІДЕО)

Зазначені події відбулися після декількох днів ескалації напруженості між цивільним урядом і могутньою армією, яка вважала останні вибори сфальсифікованими

У М'янмі в понеділок вранці військові заарештували президента У Він Мьїна, державного радника Аунг Сан Су Чжи та інших високопоставлених чиновників. Про це повідомив прес-секретар правлячої національної ліги за демократію (НЛД) д-р Міо Ньюнт у коментарі Xinhua.


За словами Ньюта, також були заарештовані дчленів центрального виконавчого комітету партії, затримати також повинні і його.

Після арешту керівників уряду військове телебачення М'янми оголосило надзвичайний стан в країні на один рік. Державне радіо і телебачення (MRTV) припинило свою роботу. Телекомунікації в столиці Нейп'їдо і деяких інших регіонах і штатах також відключені.

Як повідомляє Reuters, зазначені події відбулися після кількох днів ескалації напруженості між цивільним урядом і могутньою армією. Військові вважали, що останні вибори були шахрайськими.

Парламентські вибори в країні відбулися 8 листопада минулого року. Правляча НЛД отримала в обох палатах союзного парламенту більшість місць, що дало змогу сформувати уряд. Проте інші партії та військові заявили, що вибори були несправедливими.

Виборча комісія відкинула звинувачення в шахрайстві. В останні дні військові обіцяли "вжити заходів". З'явилися чутки про ймовірність військового перевороту.

М'янма перебувала під владою військових до 2011 року. Але генерали добровільно передали частину влади цивільним особам після перемоги на виборах 2015 року лауреата Нобелівської премії миру Су Чжи з Національної ліги за демократію (НЛД).

М'янма (колишня Бірма) - багатонаціональна держава в Південно-Східній Азії, що межує з Індією, Бангладеш, Китаєм, Лаосом і Таїландом.

За матеріалами: 112.ua
Добавлено: 1-02-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх