Прототип корабля для міжпланетних подорожей SpaceX Starship розбився при посадці (ФОТО+ВІДЕО)

Американська приватна космічна компанія SpaceX, що належить винахіднику Ілону Маску, який, за даними Bloomberg, 7 січня став найбагатшою людиною на планеті Земля, здійснила запуск 9-го прототипу міжпланетного багаторазового корабля Starship, проте він розбився при посадці.


Джерело: Трансляція з космодрому

Деталі: Starship SN9 вдало стартував, піднявся на заплановану висоту в 10 кілометрів, після чого почав керовано знижуватися, проте  перед приземленням кораблю не вдалося повністю знизити швидкість і він розбився в центрі посадкового майданчика. Причини невдалої посадки досі невідомо.

 


Нагадаємо:
  • 10 грудня SpaceX вперше провела масштабні льотні випробування Starship. Запуск на 12,5 кілометрів і управління ракетою при посадці пройшли вдало, але через замалий тиск палива швидкість приземлення була завеликою. Прототип вдарився об посадочний майданчик і вибухнув.
  • 1 грудня Ілон Маск заявив: "Я повністю впевнений, що людина висадиться на Марс в найближчі шість років", а в кращому випадку — в наступні чотири роки.
  • 24 січня SpaceX здійснила наймасовіший запуск в історії космонавтики. Загальна маса 143 апаратів від 30 клієнтів SpaceX понад п'ять тонн.
  • 20 січня SpaceX доставила на орбіту Землі 17-ту партію інтернет-супутників системи Starlink. На орбіту вантаж вивела ракета-носій Falcon 9, яка до цього успішно виконала сім подібних місій.
Микола Донєв,

За матеріалами: УП
Добавлено: 3-02-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх