Заява Пєскова: "Україна частина «русского мира» і Кремль буде впливати на неї «м'якою силою"

Захист цього «мира», його розвиток і підтримка залишатимуться пріоритетом Росії

Спікер президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Україна залишається частиною міфічного «русского мира», а тому там будуть продовжувати впливати на неї «м'якою силою».

«В Україні живе дуже багато росіян і російськомовних. Вони всі відносяться до "русского мира". Культурний зв'язок, історичні зв'язки, спільні корені заперечувати було б великою дурістю. Ми знаємо, що така лінія на заперечення цієї спільності має місце в Україні, але нам це не подобається», - сказав Пєсков 8 лютого, передає «Інтерфакс».

За його словами, захист цього «мира», його розвиток і підтримка залишатимуться пріоритетом Росії. Тому вона буде продовжувати впливати на Україну «м'якою силою».

«За міжнародним правом будь-яка держава має можливість здійснювати якісь гуманітарні операції, гуманітарні методи підтримки, заохочувати гуманітарні контакти, контакти між людьми, розповідати про літературу, мистецтво, науку», - зазначив він.

Нагадаємо, на думку українських правозахисників, військова агресія РФ в Донбасі стала проектом, яким "цілеспрямовано займаються російські політтехнологи". При цьому під час війни ведеться активна пропаганда "русского мира".

За матеріалами: ZN,UA
Добавлено: 9-02-2021, 08:57
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх