"Хочеш миру - готуйся до війни": Росія готова розірвати відносини з ЄС

Лавров: Росія готова до розриву відносин з Євросоюзом, якщо з його боку будуть санкції, що створюють ризики для чутливих сфер економіки

Росія готова до розриву відносин з Євросоюзом, якщо з його боку будуть санкції, що створюють ризики для чутливих сфер економіки

Про це заявив міністр іноземний справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю на YouTube-каналі "Соловйов Live", повідомляє DW.

"Виходимо з того, що ми готові", - заявив Лавров, відповідаючи на питання, чи йдеться до розриву з ЄС.

" У випадку, якщо ще раз побачимо (як уже відчули неодноразово), що в якихось областях накладаються санкції, що створюють ризики для нашої економіки, в тому числі в найбільш чутливих сферах. Ми не хочемо ізолюватися від світового життя, але треба бути готовим до цього. Хочеш миру - готуйся до війни" – заявив глава МЗС РФ.

Відносини Росії і Європейського Союзу в останні тижні загострилися.

Так, МЗС Росії 5 лютого оголосив персонами нон грата трьох співробітників дипломатичних представництв ФРН, Польщі та Швеції. Російська сторона звинуватила їх в участі в акціях протесту 23 січня в Москві і Санкт-Петербурзі. Позиція міністерства викликала критику Євросоюзу, Великої Британії і США.

Берлін, Стокгольм і Варшава у відповідь повідомили про висилку трьох російських дипломатів.

Водночас Високий Представник ЄС по зовнішній політиці і політиці безпеки Жозеп Боррель після невдалого візиту до Росії заявив, що Європейський Союз розпочне підготовку нових санкцій проти Росії вже в лютому.

За матеріалами: Еспресо
Добавлено: 12-02-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх