Юристку ФБК Соболь обвинуватили у проникненні в житло до ймовірного отруйника Навального

Наприкінці грудня минулого року юристка Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь прийшла до квартири ймовірного отруйника опозиціонера Олексія Навального Костянтина Кудрявцева. Тепер її обвинувачують у проникненні в житло – вона потрапила всередину квартири імовірної тещі Кудрявцева.

У Росії слідчі висунули обвинувачення юристці Фонду боротьби з корупцією Любові Соболь у справі про порушення недоторканності житла. Про це 11 лютого йдеться на її сторінці у Twitter.

"Сьогодні Соболь висунули обвинувачення у кримінальній справі №12002450046000082 (ч. 2 ст. 139 Кримінального кодексу РФ), порушеній за заявою тещі отруйника [опозиціонера Олексія] Навального [Костянтина] Кудрявцева, і допитали як обвинувачену", – указано в повідомленні.

Інцидент, за який судять Соболь, стався 21 грудня минулого року. У своєму Twitter вона розповіла, що того дня прийшла до квартири, де нібито живе один з імовірних отруйників Навального, співробітник ФСБ Кудрявцев. Вона повідомила, що їй із доставником піци вдалося зайти в сусідню квартиру.

В офіційному повідомленні Слідчого комітету указано, що Соболь і її соратники "неодноразово намагалися проникнути у квартиру літньої жінки", для чого незаконно використовували форму співробітників Росспоживнагляду.

"Після двох невдалих спроб Соболь ввела в оману кур'єра сервісу доставки, назвавшись "покинутою дружиною з маленькою дитиною", і пройшла в під'їзд житлового будинку. Коли господиня квартири відчинила двері, Соболь відштовхнула жінку, яка проживає там зі своєю сім'єю, і увірвалася у квартиру. Обійшовши всі приміщення, водночас знімаючи свої протиправні дії на телефон, Соболь покинула оселю і втекла з місця події", – ідеться в повідомленні СК.

Адвокат Соболь Володимир Воронін говорив, що справа проти опозиціонерки з'явилася за заявою якоїсь Галини Субботіної. "Открытые медиа" писали, що Субботіна є однією із власників квартири Кудрявцева, куди і приходила Соболь, а також доводиться йому тещею.

Одразу після цього візиту Соболь затримали.

Кудрявцев, згідно з розслідуванням журналістів The Insider, Bellingcat, CNN і Der Spiegel, є одним зі співробітників ФСБ, які в серпні отруїли Навального речовиною класу "Новачок". 21 грудня Навальний оприлюднив відео дзвінка Кудрявцеву – у ньому він зізнався в отруєнні й пояснив, чому Навальному вдалося вижити.

За  матеріалами: Гордон
Добавлено: 12-02-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх