Візит Володимира Зеленського з дружиною до Об'єднаних Арабських Еміратів: підсумки першого дня (ФОТО+ВІДЕО)

Президент України Володимир Зеленський з дружиною прибули до Об'єднаних Арабських Еміратів.

Про це повідомив сам Зеленський в твіттері, інформує Цензор.НЕТ.

"Раді прибути в ОАЕ. Наступні два дні будуть насичені важливими зустрічами! Сподіваюся на поглиблення співпраці між Україною і ОАЕ", - написав глава держави.

Пізніше Офіс президента в соцмережі "Фейсбук" опублікував відео прибуття подружжя Зеленських в ОАЕ.

Також Зеленський разом з дружиною Оленою відвідали символічні місця, які мають важливе значення для ОАЕ. Зокрема, президентське подружжя побували у Великій мечеті шейха Заїда, де вшанували пам'ять першого президента і засновника ОАЕ шейха Заїда Аль Нахайяна в місці його поховання поряд з мечеттю. 

Крім того, Володимир і Олена Зеленська відвідали музей Лувр Абу-Дабі.

Президент України Володимир Зеленський відвідав в Об'єднаних Арабських Еміратах інноваційний проєкт "Масдар-Сіті" з нульовим забрудненням вуглекислим газом і повним циклом переробки відходів, ознайомився з особливостями реалізації його концепції.

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомляється на сайті глави Української держави.

"Інновації, технології – це майбутнє. Це новий комерційний ринок для взаємної співпраці, який створюється для збереження майбутнього. Нас дуже цікавить досвід Об'єднаних Арабських Еміратів, які поширили ці технології й на інші країни", – зазначив Президент.

Зеленський зустрівся з представниками бізнесу, які мають спільні проєкти з ОАЕ в галузі енергетики, освіти, новітніх технологій.

Володимир Зеленський також відвідав Університет штучного інтелекту імені Спадкоємного принца Абу-Дабі Мухаммада бін Заїда Аль Нагаяна, де зустрівся з керівництвом провідних еміратських компаній, які працюють у сфері високих технологій. За результатами зустрічей було домовлено про посилення двосторонньої співпраці в галузі біотехнологій, кібербезпеки, IT та штучного інтелекту.

"Ми будемо захищати український бізнес, для нас це дуже важливо. Але й українському бізнесу треба теж підтримувати й захищати свою державу. Тільки разом можна зробити щось сучасне, подібне до цього містечка передових технологій", – додав Президент.

Також український президент поклав квіти до Меморіалу громадянам ОАЕ, які загинули при виконанні службових обов'язків (Wahat Al Karama).

Під час візиту Зеленського підписаний Меморандум про взаємне визнання водійських посвідчень. Також підписано угоду про співпрацю в сфері боротьби зі злочинністю і тероризмом і протокол про уникнення подвійного оподаткування.

Держконцерн Укроборонпром підписав угоди з Tawazun Economic Council і EDGE Group про розширення військово-технічного співробітництва на загальну суму понад 1 млрд доларів.

Ми готові запропонувати нашим еміратським колегам сконцентруватися на проєктах спільного виробництва такої високотехнологічної продукції. В Україні є відповідні технології, і за допомогою інвестицій із боку ОАЕ ми можемо створювати таку продукцію для власних потреб і для поставки на ринки третіх країн.

Наприклад, такою високотехнологічною сферою може бути космос.

Ми вітаємо досягнення вашої країни у космічній сфері, зокрема успішну місію зонда "Надія", і, маючи одного з визнаних світових лідерів у цій галузі, КБ "Південне", можемо спільно розширити наші можливості в галузі космосу", - упевнений Зеленський.

Було підписано низку інших документів про співпрацю в сфері туризму, сільського господарства, діджііталізаціі і залученні інвестицій.

Зеленський сподівається, що громадяни ОАЕ приїжджатимуть в Україну як туристи. Українська влада впевнена, що громадяни ОАЕ відкриють для себе Україну, в якій чимало унікальних туристичних місць.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю еміратському інформагентству WАМ

Він також підкреслив, що в ОАЕ проживають близько 15 тисяч українців. Вони працюють в різних сферах, зокрема це готельний бізнес, ІТ та фінансові послуги.

Олена Зеленська запропонувала активізувати культурну співпрацю з ОАЕ. Серед ініціатив - тижні українського кіно та дні народного мистецтва в Еміратах.

Нура бінт Мухаммад Аль Каабі підтримала проведення Днів дружби та зазначила, що це міцний міст для культурної співпраці. Крім того, міністерка культури та молоді Об’єднаних Арабських Еміратів сказала про велику зацікавленість в українському досвіді проведення "Книжкового Арсеналу" та інших масштабних культурних заходів у "Мистецькому Арсеналі".

Ще одним важливим для України проєктом Олена Зеленська назвала впровадження україномовних аудіогідів в музеях ОАЕ.

"Зараз українське посольство веде активну роботу з упровадження україномовних аудіогідів у музеях ОАЕ. Водночас епідемічна ситуація у світі вносить свої корективи, але я впевнена, що після зняття карантинних обмежень наші громадяни зможуть прослухати екскурсії українською мовою", – висловила сподівання перша леді.
Добавлено: 15-02-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх