Сніговий шторм у Техасі: без електрики, тепла та води залишились майже три мільйони осіб (ВІДЕО)

Зазвичай спекотному штаті температура опустилась до мінусових позначок

Майже три мільйони людей в американському Техасі за без лишилися без світла й тепла через сніговий шторм, який накрив штат два дні тому.

У кількох містах через відсутність електрики вийшли з ладу водоочисні станції, то ж люди нині ще й без води. Відновити постачання обіцяють до кінця тижня.

Для місцевих мешканців ситуація, що склалася, - це справжня катастрофа. Адже у зазвичай спекотному штаті температура опустилась до мінусових позначок. Люди стоять у чергах до газозаправних станцій зі своїми балонами, щоб бодай якось обігірти помешкання. Оптові ціни на електроенергію у Техасі злетіли від 50 доларів за мегават-годину до 9 тисяч доларів.

З тамтешніх супермаркетів розмели усі товари. Мешканці  мегаполісів Х’юстона та Остіна викладають у мережу фото пустих полиць.


Майже три мільйони людей у Техасі сидять без світла й тепла через сніговий шторм, який накрив штат два дні тому. У кількох містах через відсутність електрики вийшли з ладу водоочисні станції, тож люди нині ще й без води. Відновити постачання обіцяють до кінця тижня. Для місцевих це справжня катастрофа – у зазвичай спекотному штаті температура опустилась до мінусових позначок. Люди стоять у чергах до газозаправних станцій зі своїми балонами, щоб бодай якось обігріти помешкання.  

Як повідомлялося, руйнівний торнадо наробив лиха у США: у штаті Північна Кароліна загинули троє людей. Ураган неймовірної сили, який змітав все на своєму шляху, - так стихію описують очевидці. Найбільше дісталось округу Барнсвік. Там зруйновані десятки будинків, дороги заблоковані уламками та деревами. Через пориви ліній електропередач кілька тисяч людей залишились без світла. Крім того, принаймні десятеро осіб отримали травми та опинилися у лікарні. 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 18-02-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх