На узбережжі острова в Мозамбіку знайдені понад сто мертвих дельфінів

Точна причина смерті дельфінів не встановлена

На узбережжі острова в Мозамбіку загинуло понад сто длиннорилих продельфінів. Ссавці були знайдені в провінції Іньямбане на півдні країни. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на видання Barrons.

Повідомляється, що спочатку було виявлено 25 мертвих дельфінів на узбережжі в Національному парку архіпелагу Базаруто, а 23 лютого ще 86 загиблих ссавців на західному узбережжі архіпелагу. Загальна кількість знайдених дельфінів склала 111. За даними джерела, точна причина смерті дельфінів не встановлена, проте фахівці відзначили, що слідів поранень на ссавцях не виявлено. Можливі причини загибелі дельфінів будуть встановлюватися шляхом аналізів. Нагадаємо, що минулого року в Авачинській бухті на Камчатці сталася екологічна катастрофа.

В результаті масштабних викидів у воду продуктів нафтопереробки сталася масова загибель мешканців морського дна. За словами вчених, ні ссавці, ні пернаті не постраждали. Також, не були виявлені факти викиду на берег останків морських тварин. Також дослідники звернули увагу на нехарактерний відтінок води в придонних шарах, "коричневу піну і дуже убогий підводний світ тварин.

Відомо, що, в результаті зборів проб води біля узбережжя півострова було виявлено чотириразове перевищення допустимої концентрації нафтопродуктів і дворазове перевищення норми фенолу.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Китай почали припливати рідкісні дельфіни - білі китайські, яких ще називають горбатими. Так, рідкісні дельфіни стали повертатися в Гонконг завдяки коронавірусній пандемії, оскільки обмеження під час карантину означали, що навколо міста практично не було човнів і поромів.

За матеріалами: Comments.ua
Добавлено: 24-02-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх