Помер Президент Танзанії Джон Магуфулі помер у віці 61 року

Причиною смерті названо проблеми з серцем.

Президент Танзанії Джон Магуфулі помер у віці 61 року 

Президент Танзанії Джон Магуфулі, один з найвідоміших скептиків Африки щодо коронавірусу, помер у віці 61 року, заявив в середу віце-президент Саміа Сулухія Хасан.

Магуфулі не з'являвся на публіці з 27 лютого, що викликало чутки про те, що він заразився на COVID-19. Офіційні посадовці 12 березня заперечували, що він захворів.

«Дорогі Танзанійці, сумно повідомити, що сьогодні, 17 березня 2021 року близько 18:00 ми втратили нашого хороброго лідера, президента Джона Магуфулі, який помер від серцевої хвороби в лікарні Мзена в Дар-ес-Саламі, де він лікувався», - сказав віце-президент, передає Reuters.

Прем'єр-міністр Кассім Маджаліва заявив в п'ятницю, що розмовляв з Магуфулі, і звинуватив в розголошенні про хворобу президента деяких «ненависних» танзанійців, що живуть за кордоном.

Тунде Ліссу, головний суперник Магуфулі на жовтневих виборах, коли президент виграв другий п'ятирічний термін, припустив, що лідер Танзанії був доставлений літаком до Кенії для лікування від COVID-19, а потім переїхав до Індії в комі.

Після оголошення про смерть лідер опозиції Зітте Кабве сказав, що розмовляв з віце-президентом Хасаном, щоб висловити співчуття у зв'язку зі смертю Магуфулі. «Нація буде пам'ятати його за його внесок в розвиток нашої країни», - сказав Кабве в заяві, опублікованій в Twitter.

Магуфулі з північного заходу Танзанії вперше став президентом в 2015 році і зіткнувся із звинуваченнями з боку західних країн і опозиційних партій в руйнуванні демократії. Його прозвали «Бульдозером» через його репутацію провідника політики, незважаючи на опозицію.

Згідно з конституцією Танзанії, 61-річний віце-президент Хасан повинна зайняти пост президента на решту п'ятирічного терміну, який Магуфулі почав виконувати в минулому році після перемоги на другий термін.

Вона стане першою жінкою-президентом східноафриканської країни.

Хасан народилася на напівавтономному архіпелазі Занзібар, вивчала економіку в Великобританії, працювала в Світовій продовольчій програмі ООН, а потім займала різні державні посади, перш ніж стати першою жінкою-віце-президентом Танзанії в 2015 році.

За матеріалами: ZN,UA
Добавлено: 18-03-2021, 08:16
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх