В телефонній розмові з Меркель Путін поскаржився на Україну (ВІДЕО)

Меркель закликала Путіна зменшити чисельність російських військ біля кордону з Україною

Президент Росії Володимир Путін поговорив телефоном з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель про загострення на Донбасі. 

Про це повідомляє пресслужба Кремля. Водночас офіційного пресрелізу від пресслужби канцлерки ще не було.


У повідомленні Кремля зазначається, що обидва лідери висловили занепокоєння ескалацією, закликали сторони конфлікту до стриманості та активізації переговорів.

Також у повідомленні російської сторони зазначається, що Путін у розмові з Меркель "наголосив на необхідності виконання Києвом домовленостей щодо Донбасу" і вкотре заявив про "цілеспрямоване загострення ситуації на лінії зіткнення в Донбасі", що за його словами, нібито здійснює Київ. 

Як повідомляє пресслужба президента країни-агресора, Путін "підкреслив необхідність виконання київською владою раніше досягнутих домовленостей, зокрема з налагодження прямого діалогу" з окупаційною владою в ОРДЛО. Він також наполіг на оформленні "особливого статусу" для окупованого Донбасу. 

"Підтверджено план подальшої тісної координації зусиль Росії і Німеччини, зокрема в "нормандському форматі" по лінії політрадників та міністрів закордонних справ", - додається в заяві російської сторони. 

Нагадаємо, 30 березня Путін поговорив про Донбас із Меркель і Макроном без Зеленського

Путін в форматі відеоконференції обговорив загострення ситуації на Донбасі з президентом Франції Емманюелем Макроном та канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Перемовини у нормандському форматі ініціював Володимир Зеленський. Однак у Кремлі відповіли, що готові обговорювати Україну без України - з Макроном і Меркель без Зеленського.

Відео Новини світу: Меркель та Макрон закликали Путіна забезпечити припинення вогню 

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 9-04-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх