Фігуранти справи MH17 в день катастрофи контактували з керівництвом РФ (ВІДЕО)

Причому, "на найвищому рівні". Нідерландські ЗМІ опублікували нові дані про справу збиття рейсу MH17.

Нідерландська телерадіокомпанія NOS опублікувала телефонні переговори терористів у справі катастрофи рейса МН17 на Донбасі у липні 2014 року, які були перехоплені українськими спецслужбами і опинилися в розпорядженні журналістів.

Відзначається, що один з підозрюваних, Сергій Дубінський протягом декількох годин після катастрофи не знав про те, що трапилося. Дубінський був заступником так званого міністра оборони "ДНР" Ігоря Стрєлкова-Гіркіна.


17 липня, в день авіакатастрофи, він заявив, що має прямий контакт з Москвою "на найвищому рівні". За словами Дубінського, його командир Ігор Гіркін також говорив з Москвою "на найвищому рівні".

У нідерландському виданні наголошується, що той факт, що Дубінський і інші бойовики могли не знати, по якій цілі випустили ракету, не має значення для звинувачення.

Нагадаємо, що підсудні у справі катастрофи рейса МН17 на Донбасі — троє росіян і один українець:
  • громадянин РФ Ігор Гіркін-Стрєлков, тодішній "міністр оборони" ДНР ";
  • громадянин РФ Сергій "Хмурий" Дубінський;
  • громадянин РФ Олег Пулатов (позивні "Гюрза" і "Халіф");
  • громадянин України Леонід Харченко (позивний "Крот"), який супроводжував "Бук" до Сніжного.
Зловмисників оголосили в міжнародний розшук.

17 липня 2014 року на Донеччині був збитий Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур. Трагедія сталася на сході Донецької області в районі села Грабово, розташованого неподалік від Тореза. Всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули.

Відео Справа МН17: прокурори та слідство у Нідерландах розвінчали головні російські фейки про трагедію 


Передісторія:
  • 17 липня 2014 року Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам – Куала-Лумпур, було збито над контрольованою проросійськими сепаратистами територією українського Донбасу. Загинули всі 298 осіб, що були на борту.
  • Слідство встановило, що літак над Донбасом збили ракетою з "Бука" російської бригади з Курська. Об'єднана слідча група (JIT) з розслідування катастрофи літака рейсу MH17 має свідка, який бачив, як ракету запустили по малайзійському "Боїнгу".
  • 3 лютого 2020 року прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом фігурантам і викликала їх для слідчих дій. Йдеться про Сергія Дубинського (позивний "Хмурий"), Ігоря Гіркіна (позивний "Стрілок"), Олега Пулатова (позивний "Гюрза"), Леоніда Харченка (позивний "Кріт").

За матеріалами: ТСНУкраїнська правда
Добавлено: 12-04-2021, 09:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх