МЗС Росії погрожує українським дипломатам

Міністерство закордонних справ РФ оголосило "persona non grata" ще одного працівника посольства України в Москві. Про це повідомляється на сайті відомства.

Співробітника посольства України оголосили персоною нон ґрата. 

Український дипломат мусить покинути територію Росії до 30 квітня.  "У зв'язку з недружніми діями української сторони, яка 19 квітня цього року оголосила "persona non grata" співробітника Посольства Російської Федерації в Києві, і на основі принципу взаємності за діяльність, несумісну з дипломатичним статусом, "persona non grata" оголошений співробітник Посольства України в Росії", — зазначається в оголошенні МЗС РФ.

Окрім цього, російська сторона декларувала готовність приймати додаткові заходи щодо персоналу українських Посольств, генеральних консульств і консульств в Росії у разі "продовження ворожих дій" проти їхніх дипломатів зі сторони України.

Нагадаємо, что 21 квітня помічник президента РФ порадив послу США Джону Салливану відправитися до Вашингтона для консультацій з новою адміністрацієює Байдена. Причиною тому стало різке загострення у відносинах між країнами і загроза державним кордонам України.

Також "Коментарі" писали про те, що український посол в Німеччині Андрій Мельник радить українському уряду всерйоз задуматися про повернення державі ядерного статусу, щоб зупинити Путіна і його імперські апетити щодо України.

У свою чергу керівник вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Леонід Кравчук вважає, що в разі якщо Росія відмовиться від переговорів по Донбасу, Україна припинить з нею будь-які дипломатичні стосунки. 

За матеріалами: Comments.ua
Добавлено: 27-04-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх