Нідерланди пішли на рішучий крок проти Росії за збитий "Боїнг" над Донбасом

Кабмін Нідерландів подає колективний позов проти Росії до Європейського суду з прав людини за збитий "Боїнг" в небі над Донбасом в 2014 році.

У колективному позові йдеться про захист у суді всіх 298 жертв 17 національностей, які загинули під час катастрофи літака. Про цей крок Кабмін Нідерландів проінформує Радбез ООН.

10 травня, стало відомо, що уряд Нідерландів вимагатиме від ЄСПЛ покарати Росію за скоєне в 2014 році в небі над Донбасом, інформує сайт Кабміну країни. На сайті уряду сказано, що скарга колективна від 298 осіб, родичі яких загинули під час аварії "Боїнга". Цей крок зроблений з тим, щоб максимально підтримати родичів. Про цей крок обов'язково буде поінформовано Радбез ООН.

Ще в 2018 році уряди Нідерландів та Австралії довели, що вина за збитий "Боїнг" в 2014 році повністю лежить на Росії. Вже пройшло 6 років з моменту катастрофи, а винних досі не покарано, сказано на сайті Кабміну.

Також там підкреслили, що будуть і далі вимагати покарання для Росії всіма законними способами. У Кабміні заявили, що раніше не подавали позов до ЄСПЛ, так як довго його готували. Уряд зумів домовитися з кожним з родичів загиблого і заручитися його згодою для подачі колективної скарги проти Росії.

На цю процедуру також пішло багато часу, заявили в Нідерландах.

Раніше ми повідомляли, що згідно з новими матеріалами Міжнародної слідчої групи в справі про катастрофу "Боїнга" в небі над Донбасом у 2014 році фігурує ім'я Сергія Аксьонова. Слідчі добули телефонна розмова між Ігорем стрілецьких і "главою" окупованого Криму.

Нагадаємо, в 2020 році Ігор Гиркин дав інтерв'ю британському виданню The Time, в якому взяв всю провину за збитий "Боїнг" на себе. Бойовик заявив про моральну відповідальність за загибель пасажирів.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 11-05-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх