Путін назвав Україну "антиподом" Росії, небезпечною для РФ

Путін відреагував на арешт свого кума Медведчука. Він переконаний, що в Україні розпочалася “зачистка політичного поля”.

Під час зустрічі з членами Радбезу президент Росії Владімір Путін торкнувся й теми України, назвавши її "антиподом" РФ. Про це повідомляють росЗМІ. 

“Схоже, тепер всіх на Україні, хто працює з РФ, будуть притягувати до відповідальності”, – сказав він про кримінальну справу проти Медведчука і про взяття його під домашній арешт.

"Судячи з усього, і це дуже сумно, Україну повільно, але вірно перетворюють в якийсь антипод Росії, в якусь Антироссію, в якийсь майданчик, з території якого ми постійно, судячи з усього, будемо отримувати новини, які потребують особливої з нашого боку уваги з точки зору забезпечення безпеки Російської Федерації", - сказав Путін.

Він також заявив, що сьогодні в Україні триває зачистка політичного поля, яку підтримує Захід. 

"Закриваються загальнонаціональні засоби масової інформації. І нічого, наші партнери західні ніяк на це не реагують, якщо не сказати, (що вони - ред.) підтримують рішення подібного роду", - констатував Путін.

11 травня СБУ прийшла з обшуками в будинок і офіс Віктора Медведчука, однак самого його не застали. Медведчуку і його соратнику по партії Тарасу Козаку оголосили підозру за трьома епізодами державної зради і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. За даними СБУ, Тарас Козак переховується в Росії.

13 травня Печерський суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня. Суд зобов'язав підозрюваного здати закордонні паспорти, носити електронний браслет і не спілкуватися з іншими фігурантами справи.

У матеріалі «Підозра Медведчуку і Козаку: головне» ZN.UA зібрало ключові моменти про справу двох депутатів від «ОПЗЖ».

ЗА МАТЕРIАЛАМИ: ZN.UA
Добавлено: 14-05-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх