У ТКГ назвали дві країни для переговорів з Росією замість Білорусі

Українська делегація не поїде на переговори по Донбасу до Білорусі, тому розглядатимуть нові майданчики для Мінського формату. Поки засідання Тристоронньої контактної групи проходитимуть по відеозв'язку.

Про це OBOZREVATEL розповів учасник української делегації в ТКГ, блогер і журналіст Денис Казанський. За його словами, потенційними майданчиками можуть виступити дві країни.

"Україна і раніше пропонувала такі країни, як Фінляндія або Сербія. Я думаю, що Сербія начебто ж дружня країна для Росії. Белград (столиця Сербії) має цілком підходити. Але поки що росіяни демонструють непоступливість, принципово кажуть про Білорусь. Я думаю, якщо вони не будуть поступатися, то просто переговори будуть продовжуватися як зараз. Незважаючи на те, що фактично це називається Мінський формат, ми ж розуміємо, що переговори відбуваються не в Мінську, а у форматі відео-зв’язку", – сказав Казанський.

Також він назвав керівництво Білорусі неадекватним і зазначив, що за такої влади українська делегація в Мінськ їхати не буде, адже ніхто не дає гарантій, що українську делегацію не арештують.

Як повідомляв OBOZREVATEL:
  • 23 травня літак Ryanair Афіни – Вільнюс був екстрено посаджений в аеропорту "Мінськ-2" через повідомлення про мінування. В результаті було затримано одного з пасажирів рейсу опозиційного блогера і журналіста Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу.
  • Світові лідери засудили інцидент з літаком і затримання Протасевича і назвали дії білоруського керівництва актом міжнародного тероризму і повітряним піратством.
  • Ще у квітні у Білорусі заявили, що, як і раніше, готові надавати майданчик для засідань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) із врегулювання ситуації на Донбасі, й не збираються нападати на Україну.
За матеріалами: OBOZREVATEL
Добавлено: 27-05-2021, 13:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх