Вірменія шукає рішення проблеми "на стороні": Москва стривожена

Пашинян візитом в Париж стривожив Москву - Вірменія шукає рішення проблеми "на стороні"

В. о. прем'єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян стривожив Москву візитом в Париж. РФ втрачає статус ключового союзника. Після поразки у війні за Нагірний Карабах Вірменія, ймовірно, почала шукати нового союзника замість Росії. Це підтверджує візит і. о. прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна в Париж. Деталі даного візиту були оприлюднені на офіційному сайті вірменського уряду в Twitter, передає Діалог.UA. Москву стривожило кілька заяв Пашиняна, які він зробив в Парижі. Так, глава уряду повідомив, що, відповідно до соцопитувань, більшість вірмен вважають саме Францію найбільш дружньою країною. "Ми зацікавлені в збільшенні присутності Франції в Вірменії", - додав Пашинян. Ці слова викликали бурхливу реакцію російських ЗМІ, лояльних Кремлю. Вийшли статті з такими заголовками: "Пашинян назвав не Росію, а Францію союзником №1 для Вірменії".


Ситуацію прокоментував у своєму блозі російський політичний оглядач Ель Мюрид. Він упевнений, що надмірна реакція Россмо на слова Пашиняна - це результат поразки війни за Карабах. Росія в цьому конфлікті не зробила Єревану як значної допомоги.

"Вірменія шукає варіанти врівноважити позиції Росії в Вірменії кимось ще, факт. У цілому вірмен можна зрозуміти - розраховувати на Кремль в їх ситуації було б не самим здоровим рішенням. Тим більше, що всі структури, що гарантують безпеку на пострадянському просторі (на кшталт ОДКБ ) виявилися фейком. Діватися нікуди, доводиться шукати рішення на стороні ", - пояснив російський експерт.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що в Вірменії наростає невдоволення ОДКБ і Росією після того, як війська Азербайджану зайшли на їх територію. Кремль виявився безсилий і почав втрачати контроль над союзником. Ми також писали, що візит глави МЗС Росії Лаврова викликав протести в Вірменії: міністру влаштували "гарячий прийом" в Єревані.

За матеріалами: "Диалог.UA":
Добавлено: 3-06-2021, 12:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх