Пішов з життя автор сценарію до фільму Міміно Резо Габріадзе

Габріадзе був нагороджений Державною премією СРСР, а також преміями Руставелі, Ніка, Тріумф, Золота маска.

Режисер і сценарист Резо Габріадзе

У Грузії на 85 році життя помер художник, режисер театру і кіно, письменник і сценарист, зокрема таких фільмів, як Міміно і Кін-дза-дза, Резо Габріадзе. Про це в неділю, 6 червня, повідомила прес-служба Міносвіти країни.

"Міністерство освіти, науки, культури і спорту Грузії висловлює глибокі співчуття у зв'язку зі смертю народного артиста Грузії, лауреата державної премії імені Шота Руставелі, видатного письменника, художника, режисера театру і кіно Резо Габріадзе", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Габріадзе народився в червні 1936 року в місті Кутаїсі. Він був автором сценаріїв більш ніж 35 фільмів, включаючи Міміно, Ар даідардо, Шерекілебі, Незвичайна виставка, Троє в дорозі і інші.

У 1981 році народний артист заснував Тбіліський театр маріонеток. У 1995 році в Одесі була відкрита скульптурна композиція Пам'ятник герою одеських анекдотів Рабиновичу роботи Габріадзе.

Сценарист і письменник був нагороджений Державною премією СРСР, а також преміями Шота Руставелі, Ніка, Тріумф, Золота маска. Крім цього, він є кавалером французького Ордена мистецтв і літератури.

Творчості письменника присвячена книга Марини Дмитрівська Театр Резо Габріадзе, яка вийшла в світ у 2005 році.

Раніше у віці 41 року помер український актор Сергій Шадрін. Він знімався в таких фільмах, як Позивний Бандерас, Чорний Ворон, Максим Оса і ін.

За матеріалами: Корреспондент.net
Добавлено: 7-06-2021, 09:50
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх