У РФ заявили про викриття чергового "українського спецагента": що відомо (ВІДЕО)

Затриманого москвича звинувачують у співпраці та консультуванні Служби безпеки УкраїниВ Росії — чергові пошуки українських "шпигунів".

Цього разу співробітники Федеральної служби безпеки РФ звернули увагу на свого ж співвітчизника, звинувативши його в нібито співпраці із українськими спецслужбами. Подробиці інциденту повідомляє пропагандистський ресурс.

Як заявили представники ФСБ, вони довгий час спостерігали за Олексієм Семенякою, який начебто був помічений у зв'язках зі Службою безпеки України. Подробиці консультацій, які "агент" нібито передавав українським правоохоронцям, не розголошуються.

Зазначається лише, що наслідки пропозиції, котрі надійшли від співробітників СБУ Семеняці, могли завдати шкоди російській безпеці. Цікаво, що після затримання Семеняка не став заперечувати ніяких пред'явлених йому підозр, а, навпаки, підтвердив версію ФСБ.

Чоловік також назвав імена Ігоря Черняка і Тимура Гасимова, нібито українських офіцерів, які відповідають за інфобезпеку в СБУ. До слова, пропагандистські ресурси РФ, посилаючись на джерела в своїх спецслужбах, повідомляють, що нібито з техніки затриманого Семеняки намагалися віддалено стерти дані, які б підтверджували його зв'язки з Україною.

Однак подібне втручання наче як вдалося зупинити. Дивно, але затриманого Семеняку навіть не залишили під вартою і не віддали під суд. Замість цього чоловік був висланий за межі Російської Федерації. Відтепер йому заборонено в'їжджати на територію країни протягом наступних 25 років.

До слова, його затримання відбулося посеред дня в спальному районі. На Олексія Семеняку просто одягли наручники і відправили на допит в ФСБ.

Відзначимо, що інформація, знайдена в Мережі, стверджує, що Олексій Семеняка працює в області IT та інших технологій.

Серед місць роботи, які чоловік змінив із 2004 по 2021 рік, зазначені такі великі російські компанії як "Мегафон" та "Яндекс".

Перед отриманням заборони на в'їзд в РФ Семеняка, швидше за все, був технічним радником і директором із зовнішніх зв'язків у фірмі "RIPE NCC". Українські спецслужби ще не відреагували на подібні звинувачення з боку російських правоохоронних органів і не підтвердили (або спростували) наявність зв'язку з Семенякою.

СБУ називає фейком "затримання українського шпигуна" в РФ. Служба безпеки України радить сприймати заяви російських спецслужб про "викриття українських агентів" виключно через призму гібридної війни, яку РФ уже 8 рік веде проти України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що на минулого тижня в Україні затримали шпигуна т.зв. "ДНР", який працював на бойовиків, будучи пов'язаним із ООН. Подробиці — в нашому матеріалі. Також на порталі ви можете дізнатися про те, як співробітники СБУ накрили цілу мережу онлайн-пропагандистів, які просували антиукраїнські наративи у вітчизняному інформпросторі, пише 

Добавлено: 7-06-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх