Родичі катастрофи MH17 звернулися до Путіна з листом. У Кремлі почитали, але ..

Повна версія листа сімей жертв катастрофи малайзійського боїнгу президенту РФ Володимиру Путіну.

Далі текст без змін:

Ваша величність,

ми, найближчі родичі жертв рейсу MH17 Малайзійських авіаліній, стоїмо тут (перед посольством РФ в Нідерландах - ред.) напередодні святкування Дня Росії.

Наступного тижня День Росії знаменує національну гордість російського народу за вашу культуру, ваше спадщину і досягнення. Гордість за свою спадщину, очевидно, повинна включати в себе досягнення і злети. У російського народу їх багато. Однак горда нація також має вміти приймати свої помилки і падіння. І працюючи над ними, вона стає лише краще.

Гордість може мати місце лише укупі з правдивістю і відповідальністю.

На жаль, ми все ще тут, щоб нагадати вам про збитий рейсі MH17 в липні 2014 року. Це було масове вбивство 298 невинних, беззахисних цивільних осіб, в тому числі 80 дітей ...

Наші діти. Наші батьки, сестри, брати.

Але ми тут не для того, щоб звинувачувати Російську Федерацію в цьому вбивстві. Суду все ще необхідно визначити відповідальність. Однак ми звинувачуємо російський уряд в тому, що воно заперечує свою причетність до цього. Відмова від співробітництва зі слідчою групою, створеною Радою Безпеки ООН в липні 2014 року і дотримання резолюції 2166, яка була одноголосно прийнята. У тому числі і в Російською Федерацією.

Ваше заперечення кидає виклик доведеними фактами, і ви це знаєте. Ми не можемо змиритися з вашим запереченням непоправних подій того липневого дня. Ми шкодуємо про сім років, що ви відмовляєтеся визнати нашу біль, замість цього поглиблюючи її.

Ми щиро вважаємо, що ця політика заперечення завдає шкоди спадщини вашої Батьківщини - спадщини, яке ви, як президент, повинні особливо захищати. Напередодні святкування вашої національної гордості, Дня Росії, сумно бачити, що ви не відчуваєте, що Росія досить сильна, щоб також прийняти свої "падіння". Сумно бачити президента, який не прагне до істинного величі для нації, яку він очолює.

Пане Президенте, ми визнаємо, що ситуація дуже складна. Вам було б легше відхилити наш заклик і висунути власну звинувачення. Але, врешті-решт, саме вміння справлятися зі складнощами визначає лідерів.

Ми добиваємося прозорості та підзвітності, які необхідні для здійснення правосуддя щодо 298 жертв рейсу MH17.

Це, пане Президенте, зовсім не складно і залежить виключно від вашого рішення.

З повагою, Робоча група з пошуку істини в справі MH17 і

Сім'я Бош-Турньє

Сім'я Де Борст

сім'я Калер

Сім'я Ван Дорн

сім'я Фредріксен

сім'я Джанетта

сім'я Хорніккс

сім'я Ламбрегтс

Сім'я Ван Луік

Сім'я Ван дер Меєр

сім'я Пабеллон

сім'я Фефферкорн

сім'я Пайненбург

сім'я Саймонс

сім'я Старревельд

сім'я Вагеманс

сім'я О'Брайен

Г-жа Нанда Турньє

Г-н Клаудіо Виллас-ВАНЕТТЕ

сім'я Андерсон

сім'я Мейн

сім'я Покок

сім'я Суїні

сім'я Уізерс

сім'я Шансман

Гаага, Нідерланди, 6 червня 2021 года

У Кремлі прочитали лист рідних жертв катастрофи MH-17, але нічого не відповіли.

У Кремлі стежать за судом у справі про катастрофу "Боїнга" над Донбасом 17 липня 2014 року, який проходить у Нідерландах, і беруть до уваги інформацію про розгляд справи, зокрема "альтернативну".

Про це заявив прессекретар Кремля Дмитро Пєсков, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Радіо Свобода.

За його словами, у справі можуть розглядатися "різні версії", але Росія не є частиною розслідування і вплинути на те, що відбувається в суді не може. Що він має на увазі під альтернативною інформацією, Пєсков не пояснив.

Прессекретар Володимира Путіна відповів на запитання про те, чи бачили в Кремлі звернення родичів жертв катастрофи із закликом визнати відповідальність і співпрацювати з судом. Пєсков сказав, що лист у Кремлі бачили. За його словами, Росія не є учасником "механізму розслідування", і "ті, хто писав лист, мають просто це розуміти".

Відкритий лист, який підписали родичі більш ніж 20 жертв катастрофи, опублікувало напередодні російське видання "Новая газета". Він адресований президенту Росії Володимиру Путіну.

"Ми тут не для того, щоб звинувачувати Російську Федерацію у цьому вбивстві. Суду все ще необхідно визначити відповідальність. Однак ми звинувачуємо російський уряд у тому, що він заперечує свою причетність до цього", - сказано в листі. Родичі жертв також пишуть, що заперечення владою Росії її причетності до катастрофи "кидає виклик доведеним фактам". "Ми щиро вважаємо, що ця політика заперечення завдає шкоди спадщині вашої Батьківщини ... Сумно бачити президента, який не прагне істинної величі для нації, яку він очолює", - пишуть автори звернення.

Нагадаємо, літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в районі Тореза (Донецька область). Унаслідок падіння загинуло 298 осіб.

19 червня 2019 року JIT назвала імена чотирьох підозрюваних, які вважаються причетними до транспортування і бойового застосування ракетного комплексу "Бук", яким було збито літак рейсу МН17. Троє із них - росіяни. Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час знищення літака полковник ГРУ ГШ Збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський і підполковник спецназу ГРУ Олег Пулатов, на той час - заступник голови "розвідувальної служби ДНР". Четвертий - українець Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР". Всіх їх було оголошено в міжнародний розшук.

9 березня 2020 року в Нідерландах почалися засідання суду у справі МН17.

7 червня 2021 року почався розгляд справи по суті. Бойовики Ігор Гіркін і Леонід Харченко, а також російський генерал Сергій Дубинський, які є підозрюваними у справі, не з'явилися на засідання.
Добавлено: 8-06-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх