Депутат Європарламенту перерахував загрози «Північного потоку-2» (ВІДЕО)

Російський газопровід це інструмент геополітичного тиску і коррумпирования західних еліт. Екологічна катастрофа і «шрьодерізація» Європи: депутат Європарламенту перерахував загрози «Північного потоку-2»

Колишній канцлер Німеччини - яскравий приклад європейського політика, ласого до російських грошей

Будівництво і запуск російського газопроводу «Північний потік-2» несе цілий комплекс ризиків і загроз для європейської енергетичної, екологічної та військової безпеки. Їх перерахував Яцек Сіріуш-Вольський, чинний депутат і колишній віцепрезидент Європарламенту.

«Цей проект згубний для екологічної безпеки всього Європейського Союзу. Він траснпортуватиме найбільш брудну форму природного газу без будь-якої додаткової захисту », - заявив політик у ході виступу на конференції Democracy in Action: Zero Сorruption Сonference у вівторок, 8 червня.

Депутат зазначив, що особливу увагу на загрозу хімічного забруднення Балтійського моря звертають у Польщі, Литві, Латвії, Естонії, а також у Данії і Швеції.

Крім екологічної «Північний потік-2» ще й військову загрозу. Під приводом необхідності газопроводу Росія нарощуватиме присутність свого флоту в Балтійському морі, спрогнозував Сіріуш-Вольський.

«Це вже геополітичне питання. Це дуже шкідливо і небезпечно для України, Білорусі, Словаччини. Це посилює не лише енергетичну, а й геополітичну залежність від Росії», - констатував він.

Серйозною загрозою депутат назвав корупцію. Адже подібні форми економічного співробітництва з Росією не тільки підтримують клептократію і корупційну систему путінського режиму, але і корумпують європейських політиків.

«Ми називаємо це «шрьодеризація» Європи. Частина європейської політичної еліти вже корумпована зв'язком з «Північним потоком-2», - підсумував Сіріуш-Вольський.


Якщо «Північний потік-2» буде добудований і запущений, то українська ГТС може залишитися незавантаженою вже до 2025 року. Це означає не лише втрату Україною мільярдів від транзиту російського палива до Європи, а й потенційні збитки європейських трейдерів, у яких зменшиться варіативність для поставок газу.

«Вони його отримуватимуть лише там і на тих умовах, які вкаже «Газпром». І навіть якщо спочатку росіяни запропонують знижку, аби перебити «українську» оскомину, то надалі на всіх чекає бізнес і нічого особистого. Однак коли українську «альтернативну» трубу вже буде знищено, пізно буде шукати конкурентні способи боротьби з «газовою дубиною» Кремля», - пишуть Юрій Ніколов і Олена Поканевич у своїй статті для читачів ZN.UA. Як Україні протидіяти такому сценарію і яку роль може зіграти Антимонопольний комітет - в їхній статті «Як підсилити позиції України в ситуації з «Північним потоком-2»

За матеріалами: ZN,UA

Добавлено: 9-06-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх